Tonhalas szendvics - Egészségséfünk receptje

Tonhalas szendvics - Egészségséfünk receptje

Sokszor elrettent az iskolai büfék választéka. A sok édességről nem beszélek, annak alapból nem kellene ott lennie. Viszont sajnos, a szendvicsek sem olyan alapanyagokból készülnek, amiket jó szívvel adunk gyermekünknek. Ezért én mindenkinek azt javasolnám, hogy szánjunk rá egy kis időt, készítsük mi gyermekeink uzsonnáját. Ez főleg igaz a cukorbeteg vagy túlsúlyos gyermekek esetében.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 2 szelet szénhidrát csökkentett kenyér
  • friss tonhal
  • salátalevél
  • citrombors, só
  • paradicsom
  • paprika

Tonhalas szendvics - Egészségséfünk receptje

A friss tonhalat fűszerezzük be, pici olíva olajon süssük át mindkét oldalát. Nem kell neki sok idő. Ha kivettük, egy deszkán vágjuk össze. A kenyeret pirítsuk kicsit meg, helyezzünk rá egy salátalevelet, halmozzuk rá a tonhalat, tegyünk rá paradicsomot, paprikát vagy amilyen zöldséget szeretnénk, és borítsuk rá a kenyér másik felét.

Tipp! A megsült tonhalat összekeverhetjük egy pici light majonézzel, visszamaradt olajjal, sózhatjuk, borsozhatjuk, így kapunk egy krémet. Ezt akár másnap is felhasználhatjuk.

Jó tudni! Cukorbetegeknek, diétázóknak figyelni kell a szénhidrát bevitelre. Ezért érdemes szénhidrát csökkentett termékeket választani.

Tápérték (100 g):

 

Tonhal

Szeletelt kenyér

szénhidrát csökkentett

Paradicsom

Fejes saláta

Energia

144 kcal

207 kcal

19 kcal

18 kcal

Fehérje

23,3 g

106 g

0,8 g

0,8 g

Zsír

4,9 g

3,4 g

0,3 g

0,3 g

Szénhidrát

0 g

33,4 g

4,2 g

3,6 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek