Tonhalas szendvics - Egészségséfünk receptje
Sokszor elrettent az iskolai büfék választéka. A sok édességről nem beszélek, annak alapból nem kellene ott lennie. Viszont sajnos, a szendvicsek sem olyan alapanyagokból készülnek, amiket jó szívvel adunk gyermekünknek. Ezért én mindenkinek azt javasolnám, hogy szánjunk rá egy kis időt, készítsük mi gyermekeink uzsonnáját. Ez főleg igaz a cukorbeteg vagy túlsúlyos gyermekek esetében.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 2 szelet szénhidrát csökkentett kenyér
- friss tonhal
- salátalevél
- citrombors, só
- paradicsom
- paprika
A friss tonhalat fűszerezzük be, pici olíva olajon süssük át mindkét oldalát. Nem kell neki sok idő. Ha kivettük, egy deszkán vágjuk össze. A kenyeret pirítsuk kicsit meg, helyezzünk rá egy salátalevelet, halmozzuk rá a tonhalat, tegyünk rá paradicsomot, paprikát vagy amilyen zöldséget szeretnénk, és borítsuk rá a kenyér másik felét.
Tipp! A megsült tonhalat összekeverhetjük egy pici light majonézzel, visszamaradt olajjal, sózhatjuk, borsozhatjuk, így kapunk egy krémet. Ezt akár másnap is felhasználhatjuk.
Jó tudni! Cukorbetegeknek, diétázóknak figyelni kell a szénhidrát bevitelre. Ezért érdemes szénhidrát csökkentett termékeket választani.
Tápérték (100 g):
|
Tonhal |
Szeletelt kenyér szénhidrát csökkentett |
Paradicsom |
Fejes saláta |
Energia |
144 kcal |
207 kcal |
19 kcal |
18 kcal |
Fehérje |
23,3 g |
106 g |
0,8 g |
0,8 g |
Zsír |
4,9 g |
3,4 g |
0,3 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
0 g |
33,4 g |
4,2 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

