Több mint diéta - Az eredményes testsúlycsökkentésért

Több mint diéta - Az eredményes testsúlycsökkentésért

Magyarországon jelenleg a lakosság 40 százaléka túlsúlyos, 20 százalék pedig elhízott, és ezek a számok folyamatosan nőnek. Az elhízás - komoly közegészségügyi gondot okozva - a XXI. század egyik nagy problémája lett, hiszen súlyos gazdasági terhet ró az egészségügyi és a szociális ellátásra.

Ha nem változtatunk sürgősen evési szokásainkon, életvitelünkön, és a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor 2020-ra, 2030-ra akár a felnőtt lakosság többsége is túlsúlyos vagy elhízott lehet!

Miután a súlytöbblet jelentős szerepet játszik különféle súlyos kórképek - magas vérnyomás, szívkoszorúér-betegség, agyvérzés, trombózis, embólia, köszvény, nemi működési zavarok, ízületi betegségek, csökkent immunitás stb. - kialakulásában, a tartós testsúlycsökkenés az egészség megóvását, helyreállítását (is) szolgálja. Az életkilátásokat már az 5-10 százalékos fogyás is javítja!

A kövérségük elleni küzdelmükben eddig többnyire alulmaradóknak, az egészségük, a normál testsúlyuk megőrzésére odafigyelőknek nyújt segítséget az a kettős mechanizmusú, vényköteles gyógyszer, amelynek tapasztalatai igazolják: a súlyproblémákra igenis van megoldás.

A készítmény növeli az étkezést követő teltségérzetet, így visszafogja a kalóriabevitelt, miközben fokozza a testsúlycsökkenéshez vezető, úgynevezett thermogenezist. Szedése megkönnyíti a fogyókúraprogram betartását, a kilók leadása rövid időn belül látványosan is érzékelhető lesz. A siker hatására a felesleges kilóitól szabadulni akaró életmódot vált: helyesen táplálkozik, mozog. Ezek a hosszú távú karcsúság titkai. A szer további előnye, hogy alkalmazásával az ismert jojóeffektus - a leadott kilók a fogyókúrát követően rövid időn belül "visszaugranak", sőt még gyarapodnak is - megelőzhető.

Kiknek ajánlott a terápia?

Azoknak, akik a szervezet energia-egyensúlyának megbomlása nyomán híztak el, a 30 BMI (Body Mass Index) vagy ennél nagyobb testtömegindexnél, a testsúlycsökkentő és -fenntartó kezelés kiegészítéseként. Ajánlott továbbá a hasonló okból túlsúlyos felnőtteknek már a 27, vagy ennél magasabb BMI-érték mellett, ha az érintetteknél a kövérséggel kapcsolatos rizikófaktorok - 2-es típusú cukorbetegség, vagy vérzsírérték-eltérés - vannak. Természetesen a gyógyszeres fogyókúrához nemcsak előzetes vizsgálat, de folyamatos orvosi felügyelet is szükséges!

Ha a gyógyszeres kezelésről szeretne többet megtudni, bátran keresse fel háziorvosát, vagy kérje ki egy elhízással foglalkozó szakember tanácsát!

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek