Tippjeink téli bőrápoláshoz

Tippjeink téli bőrápoláshoz

Kiszárad a bőre a hidegben, érzékeny, piros lesz? Adunk néhány tippet, hogyan kerülheti el a kellemetlen téli bőrfeszülést.

Tippjeink téli bőrápoláshoz

Ajakápolás

Tudta-e, hogy az ajkak bőre hétszer vékonyabb mint a például az arcot fedő hámszövet? Ennek az oka egyszerű: az ajak csupán 3-5, míg az arcbőr 16 sejtrétegből áll, hideg, szeles, száraz időben érzékennyé válik. Látványnak sem szép a cserepes száj, de bizony fájdalmas is. Az ajakápolás nem egyenlő a rúzs használatával! Bár az igényes termékekeket előállító kozmetikai cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy olyan rúzsokat kínáljanak, amely nemcsak díszíti, hanem ápolja, hidratálja az ajkat, egy kicserepesedett szájon nem jól mutat.

Tipp: Esténként egy puha kendővel dörzsölje át az ajkait, majd kenje be E-vitamint tartalmazó balzsammal vagy krémmel, amely serkenti a bőr regenerálódását és a sejtek termelődését. Akinek ez sem elég, hetente egyszer-kétszer használjon ajakradírt, amellyel az elhalt hámréteget leradírozza. Kiváló “radír” a barna cukor mézzel összekeverve!

 

Nyak és dekoltázs

Az ápolt, szexi megjelenéshez hozzátartozik a szép dekoltázs. Sokan megállnak az arcápolásnál, holott a nyaknak és a dekoltázsnak is jót tesz a masszírozás, a kényeztetés. A bőrfelület itt vékonyabb, mint testünk többi részén, ezért itt korábban megjelennek az apró ráncok. Gondos és rendszeres odafigyeléssel azonban bársonyossá, feszessé tehető a bőr ezen a területen is.

Tipp: Heti egy alkalommal radírozza le a bőrfelületet, én a lefekvés előtti órákat javaslom, hogy legyen kellő idő az ápolásra. Ahogyan az ajak esetében, itt is kiváló radír a barna cukor, amit mézzel, olívaolajjal tehetünk tartalmasabbá. Ezzel a természetes radírral finoman dörzsölje át a nyakat és a dekoltázst, majd lemosás után kenje be a kiváló feszesítő szőlőmagolajjal, amely arcpakolásra is használható. Legalább 20 percig hagyja a bőrén.

 

Azok a csodálatos krémek…

Mindannyian hibátlan, szép és örökké feszes bőrre vágyunk. A korszerű arc- és testápoló készítmények jelentős része ma már a tudomány eredményeit felhasználva készülnek és a szépségünk szolgálatában állnak. A szép bőr nemcsak gondos bőrápolást igényel, hanem olyan életmódot, amelynek része az egészséges táplálkozás, a mozgás, az alvás. A bőrön ugyanis minden látszik, olyan, akár egy térkép, a részletekből olvasni lehet. A mozgászsegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás, a dohányzás mind-mind mély nyomot hagy rajta.

Tipp: Télen se feledkezzen el a folyadékpótlásról, hiszen a dehidratált bőr elveszíti rugalmasságát. Mozogjon legalább hetente két alkalommal, hogy az izmok ne váljanak petyhüdtté. Fogyasszon telítetlen zsírban és C-vitaminban gazdag ételeket.

 

Férfiak is?

Igen! Aki azt gondolná, hogy a bőr kényeztetése kizárólag nőknek való “mulatság”, az bizony téved. A férfiak bőre is lehet száraz, ekcémás, éppúgy, akár a nőké. Tévhit, hogy a férfiak kevésbé ráncosodnak mint a nők, hiszen csak szét kell néznünk a világban, s látjuk ennek az élő cáfolatát. Természetesen nem egyforma a bőrünk, a férfiaké vastagabb, a faggyú –és verejtékmirigyek is nagyobbak, de ez nem változtat azon a megállapításon, hogy az ápolt férfi megjelenéséhez hozzátartozik az szép bőr.

Tipp: A borotválkozáshoz szükséges termékeken túl használjon hidratáló krémet. Kenje kezét rendszeresen hidratáló balzsammal, ha zavarja az illatanyag, használjon semleges illatú patikai készítményt.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek