Testünk térképe a zodiákus tükrében

Testünk térképe a zodiákus tükrében

Rohanó világunkban egyre nehezebb megfelelnünk ..., de kinek is? Nem ismerjük önmagunkat sem, még nehezebben ismerjük fel lehetőségeinket, korlátainkat. Céljainkat nem tudjuk meghatározni, csak azt, hogy mit NEM akarunk.

Az egészség, az egység felborulásakor különféle testi tünetek jelentkeznek: ilyenkor nincs egyensúlyban a test, a lélek és a szellem harmóniája.

Testünk, mint egy térkép, felosztható a zodiákus 12 jegyének analógiájára: ebből kiolvashatjuk, mit kell gyógyítani a lelki bajok fizikai síkon megjelenő tünetein. Ezek akár figyelemfelkeltőek is lehetnek, megmutatják, hol hibádzik életünk, milyen feladatot nem tudunk megoldani, vagy éppen mire nincs lehetőségünk. Ilyen helyzetekben betegséggel reagál szervezetünk.

A betegséget mindig egy probléma, egy élethelyzet, egy számunkra megoldhatatlan dolog váltja ki, melyeket sokszor nem értünk. Ebben a helyzetben a célunkat nem tudjuk elérni, vagy akadályoztatva vagyunk benne. Ha szeretnénk megfejteni, miért jelentkezik éppen akkor és éppen az a bizonyos testi tünet, akár az asztrológia szimbólumaihoz is fordulhatunk.

Az első apró figyelmeztető jel a fejfájás (Kos), a vérnyomás vagy alacsony vagy magas: ilyen esetben az akarat megnyilvánulásának formája nem megfelelő. Arra kér a szervezetünk, hogy álljunk meg kicsit és gondolkodjunk. A fájdalom csillapítása, elmulasztása ma már csak egy tablettán múlik és máris haladunk tovább - hiszen megoldottuk a bajt -, ám mégsem érezzük magunkat biztonságban. Jöhet az evés, mert hiszen "az a miénk, amit megeszünk", így mesterséges biztonságot adunk magunknak, elhízunk (Bika). A zsírréteg majd megvéd a nem kívánt feladatoktól, távol tart a környezettől. Nem tudjuk elmondani a gondjainkat, köhögünk, krákogunk (Ikrek). De amit lenyelünk, beveszi-e a gyomrunk? A feleslegesség érzése, a család, a párkapcsolat, a női szerepek hiánya, a ki nem mondott sérelmek, elfojtások, gyomorfekély (Rák) formájában jeleznek, rosszul vagyunk, hányinger gyötör. A görcsberándult test nem képes a gerincet (Oroszlán) egyenesen tartani, a sorsunk iránti alázat hiányzik, nehéz a szolgálat (Szűz) felvállalása. A túlzott megfelelési vágy kiszolgáltatottá tesz, pedig a harmónia (Mérleg) az, amit sugározni szeretnénk a külvilág felé. A feladat egyáltalán nem könnyű, hiszen fel kell ismernünk, hogy nem lehet öncélú tetteink mozgatórugója, lehet a sebeinket nyalogatni, bosszút forralni (Skorpió) a vélt, vagy valós sérelmek miatt, azonban ez rengetet energiát emészt fel. Higgyük el, hogy képesek vagyunk az önzetlen segítségre, hogy tudunk másokat is lelkesíteni (Nyilas), új feladatokra ösztönözni. A tükör, amit a környezetünk elénk tart, leegyszerűsíti a célok (Bak) meghatározását: egy autó, egy lakás csak eszköz lehet ezek megvalósításban. Megkapjuk a változás, változtatás (Vízöntő) lehetőségét, ha egy közösséghez tartozunk, legyen az a társunk, barátunk, gyermekünk, ,mert "egyedül nem megy". Kérjünk segítséget bátran, mielőtt pótszerekhez nyúlnánk, mert bizony, ha szorítja a cipő lábunkat (Halak), akkor minden út kezdődhet elölről.

Ha ezeket megértjük, egyszerűbben látunk rá a feladatra, amit a sors ránk rótt. Életünket, és a minket körülvevő világot egységben nézzük, ahol mindenkinek saját személyisége, élete, sorsa van, ami ránk is hatással lesz. A környezetünkben élők bennünket segítenek visszajelzéseikkel, tükröt tartanak nekünk, hogy ne saját bánatbatyunkkal foglalkozzunk és megtanuljuk a másoknak nyújtott segítségben felfedezni a szellemi növekedést. El tudjuk fogadni a felénk nyújtott szeretetcsomagot, ha nem minősítjük, hogy ki adja, és az önzetlenséget látjuk meg benne.

"Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami

fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az

egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd."

(H. Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina)


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek