Természetes ránctalanítás

Természetes ránctalanítás

Az öregedés kellemetlen jelei az arcon megjelenő ráncok, amelyeket azonban néhány természetes módszerrel is megelőzhetünk, sőt kezelhetünk!

Az öregedést sajnos nem lehet megállítani, de fiatalosnak maradni lehetséges! A ráncok kialakulásának megelőzését érdemes időben elkezdeni, így hatékonyan késleltethetjük az arc idősödésének nyilvánvalóvá válását. Hogy hogyan? Nem a szépészeti beavatkozásokról van szó, természetes módon is megoldható a dolog!

Először is tartsunk egészséges étrendet! Ez hosszú távon garantálja, hogy a ráncok később alakuljanak ki. A helyes étrend azt jelenti, táplálkozásunk legyen vitaminokban és fehérjékben gazdag, ugyanis ezek szükségesek az egészséges bőrhöz.

Az egészségtelen táplálkozás a bőr korai öregedését idézi elő. Fontos, hogy a bőr kiszáradásának megelőzése érdekében fogyasszunk elegendő folyadékot! Rugalmasságát akkor tarthatjuk fenn, ha napi 7-8 pohár vizet megiszunk. A megfelelő folyadékfogyasztás hozzájárul a ragyogó bőrhöz! Hidratálja a bőrt, segít minél tovább távol tartani a ráncokat.

Ne dohányozzunk, kerüljük a tűző napot!

Ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk a bőr megcsúnyulásáért: a ráncosodás megakadályozásához mindenképp tegyük le a cigit! A dohányzás csökkenti az oxigénellátást az arcbőrben, és ráncokat okoz. Csökkentsük az arc erős napnak való kitettségét is: ha túl sok erős napsütés éri a bőrt, kiszárad, mely növeli a ráncok előfordulásának esélyét!

Védjük az UV sugarakkal szemben! Amennyiben nem biztosítunk magunknak a tűző napon semmilyen védelmet - sapkát, napszemüveget, naptejet -, fokozódó ráncosodással kell számolnunk! Ma már UV-blokkoló termékek is léteznek, használjuk őket!

Nem elhanyagolandó a testmozgás sem, aki ugyanis gyakran mozog, edz, annak biztosított az egészséges, ragyogó bőr. 20-30 perc mozgás naponta segít évekre egészségesen tartani a bőrt. Mivel a stresszt is kötik a ráncok kialakulásához, érdemes meditálni, jógázni: csökkenthetjük velük a stressz hatását szervezetünkre!

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások