Teriyaki csirkemell - Egészségséf
Ez az étel grillen és serpenyőben is elkészíthető. Gyors, egyszerű, csak a hozzávalókat érdemes időben beszerezni valamelyik hipermarketben. Salátával üdítő színfolt lehet nyaralásunkban.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 100 ml teriyaki szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál olaj
- 6 felezett csirkemell
- jégsaláta
A szószókat keverjük össze a mézzel és az olajjal. Forgassuk meg benne a csirkemelleket. Egy felforrósított tapadásmentes edényben süssük 10-10 percig mindkét oldalát. Salátaágyra téve tálalhatjuk. A serpenyőben maradt zsiradékkal szafttal meglocsolhatjuk.
Tipp! Ha van módunk grillezni, akkor a húst vágjuk kockákra és úgy forgassuk meg a pácban. Húzzuk fel a nyársra, és forgatva süssük meg. Ha sütőnk van, akkor abban is megsüthetjük.
Jó tudni! A sovány hús és saláta kombinációja minden diétázónak vagy cukorbetegnek ideális. Sőt ezt a család minden tagja szeretni szokta.
Még több grillrecept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
|
Csirkemell |
Szójaszósz |
Olíva olaj |
Méz |
Jégsaláta |
Energia |
114 kcal |
179 kcal |
902 kcal |
307 kcal |
10 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
3,8 g |
0 g |
0,3 g |
0,6 g |
Zsír |
2,6 g |
0,1 g |
100 g |
0 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 g |
41 g |
0 g |
82,4 g |
2,1 g |