Tejszínes-csirkés szélesmetélt - Egészségséf

Tejszínes-csirkés szélesmetélt - Egészségséf

Tészta, tészta, tészta. nem lehet megunni. Ismét egy változat a tészta szerelmeseinek, amivel biztos sikert érhetnek el. Gyors, egyszerű és nagyon finom.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 500 g-os olasz szélesmetélt
  • 500 g csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej
  • 1 evőkanál liszt
  • olíva olaj
  • só, bors,
  • egy csokor petrezselyem

Egy fazékba tegyünk fel vizet főni, amikor forr, tegyük bele a sót, és a tésztát, keverjünk rajta egyet, fedjük le, húzzuk le a tűzről és kb. 20 perc múlva leszűrhetjük. Amíg a tészta megpuhul, addig az olajon a csirkemellet pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a liszttel és öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk össze. Ha túl sűrű, akkor még öntsünk hozzá tejet. A végén keverjük bele az aprított petrezselymet. Tésztára halmozva tálaljuk.

Tejszínes-csirkés szélesmetélt - Egészségséf

Tipp! Mascarponét vagy bármilyen sajtot keverhetünk hozzá reszelve, attól csak finomabb lesz. Ha forrás után lefedjük a tésztát és félrehúzzuk, energiát spórolunk, a saját gőzében, levében megpuhul, addig tudjuk csinálni a feltétet. Akár parmezánnal is megszórhatjuk a végén.

Jó tudni! Az olasz tészták általában durumtészták, ezért egészségesebbek. Tejszínből válasszuk a 10 százalékos változatot, illetve lisztből a szénhidrát csökkentettet, ha ez fontos szempont.

Tápérték: (100 g)

 

Csirkemell

Főzőtejszín

Finomliszt

Durum tészta főtt

Energia

114 kcal

120 kcal

370 kcal

158 kcal

Fehérje

21,2 g

3,2 g

12,3 g

6,0 g

Zsír

2,6 g

10 g

1,3 g

1,0 g

Szénhidrát

0 g

4,3 g

76,3 g

31 g



Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek