Tejszínes-csirkés szélesmetélt - Egészségséf
Tészta, tészta, tészta. nem lehet megunni. Ismét egy változat a tészta szerelmeseinek, amivel biztos sikert érhetnek el. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 500 g-os olasz szélesmetélt
- 500 g csirkemell vékony csíkokra vágva
- 2 dl főzőtejszín
- tej
- 1 evőkanál liszt
- olíva olaj
- só, bors,
- egy csokor petrezselyem
Egy fazékba tegyünk fel vizet főni, amikor forr, tegyük bele a sót, és a tésztát, keverjünk rajta egyet, fedjük le, húzzuk le a tűzről és kb. 20 perc múlva leszűrhetjük. Amíg a tészta megpuhul, addig az olajon a csirkemellet pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a liszttel és öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk össze. Ha túl sűrű, akkor még öntsünk hozzá tejet. A végén keverjük bele az aprított petrezselymet. Tésztára halmozva tálaljuk.
Tipp! Mascarponét vagy bármilyen sajtot keverhetünk hozzá reszelve, attól csak finomabb lesz. Ha forrás után lefedjük a tésztát és félrehúzzuk, energiát spórolunk, a saját gőzében, levében megpuhul, addig tudjuk csinálni a feltétet. Akár parmezánnal is megszórhatjuk a végén.
Jó tudni! Az olasz tészták általában durumtészták, ezért egészségesebbek. Tejszínből válasszuk a 10 százalékos változatot, illetve lisztből a szénhidrát csökkentettet, ha ez fontos szempont.
Tápérték: (100 g)
|
Csirkemell |
Főzőtejszín |
Finomliszt |
Durum tészta főtt |
Energia |
114 kcal |
120 kcal |
370 kcal |
158 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
3,2 g |
12,3 g |
6,0 g |
Zsír |
2,6 g |
10 g |
1,3 g |
1,0 g |
Szénhidrát |
0 g |
4,3 g |
76,3 g |
31 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

