Teherbe esnél? Felejtsd el a pirulákat!

Teherbe esnél? Felejtsd el a pirulákat!

Egy angol tanulmány szerint nincs nagyobb esélye teherbe esni annak az ismeretlen okból megtermékenyülési nehézségekkel küzdő nőnek, aki gyógyszeres kezeléseknek veti alá magát, mint aki nem teszi meg ugyanezt.

Az angol párok hetedének vannak problémái a teherbeeséssel, az ő negyedük pedig meddőségben szenved. A meddő párok többféle kezelésből választhatnak, ha gyermeket szeretnének.

Teherbe esnél? Felejtsd el a pirulákat!

Ezek közt van a mesterséges megtermékenyítés és többféle gyógyszeres kezelés is. Ez utóbbit ajánlják azoknak, akiknél nem tudni, miért támadnak nehézségeik a teherbeeséssel. A petesejt mesterséges, méhen kívüli megtermékenyítésével csak akkor próbálkoznak, ha a többi kezelés nem járt sikerrel. Ekkor a petesejtet kiveszik a méhből és a megtermékenyítés után visszaültetik.

A kutatásban 580 nő vett részt, akik legalább két éve nem tudtak teherbe esni. Közülük 193-nak azt javasolták, szeretkezzen rendszeresen, annak reményében, hogy természetes módon, mindenféle kezelés nélkül megtermékenyül. Másik 194-nek a clomifene nevű gyógyszert adták. A harmadik, ugyancsak 193 fős csoport méhen belüli kezelést kapott. A kísérlet hat hónapig tartott.http://www.egeszsegtukor.huhttps://www.egeszsegtukor.hu/noi-tukor/ezert-keshet-a-teherbeeses.html/noi-tukor/ezert-keshet-a-teherbeeses.html

Végül 101 gyermek született, ebből 32 az első csoportban (17 százalék), 26 a másodikban (14 százalék) és 43 a harmadikban (23 százalék).

Az oxfordi és az aberdeeni egyetem, valamint számos kórház kutatói szerint ezek az eredmények semmi jelentős eltérést nem mutatnak a mesterséges kezelések hatékonyságára vonatkozóan. Úgy gondolják azonban, lehet, hogy a brit egészségügy feleslegesen támogatja ezeket az eljárásokat.

Forrás: Inforadio.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek