Te is? A nők napi 55 percet csak ezzel foglalkoznak

Te is? A nők napi 55 percet csak ezzel foglalkoznak

A TODAY/AOL február 24-én közzétett Ideal to Real Body Image (Az ideálistól a valós testképig) közvélemény-kutatásának eredményei szerint a nők átlagosan napi 55 percet foglalkoznak a külsejükkel. Ha ezt felszorozzuk, kiderül, hogy évente mintegy két hetet fordítanak megjelenésükre.

2014.02.27

Természetesen nincs semmi rossz abban, ha valaki odafigyel a külsejére. Az önmagunkra való odafigyelés egyik szerves része az, hogy figyelmet fordítunk a külsőnkre. Akkor van csak gond, ha túl sok időt és energiát fordítunk a megjelenésünkre, és meglehetősen nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt. Ha valaki kényszeresen el van foglalva a saját küllemével, az egészségtelen, és akár olyan mentális rendellenességekhez is vezethet, mint például szorongás, depresszió vagy táplálkozási zavarok.

Te is? A nők napi 55 percet csak ezzel foglalkoznak

A felmérésből kiderült, hogy a felnőtt nők 60 százaléka táplál negatív gondolatokat önmaga iránt hetente. Ez az arány a férfiak esetében csak 36 százalék. Ami pedig még aggasztóbb, a kamasz lányok 78 százalékát sújtja az ilyen típusú negatív önkritika.

A TODAY/AOL múlt hónapban készített közvélemény-kutatásában több mint kétezer felnőtt, és kétszáz 16 éven felüli kamasz vett részt. A felmérésből a következők derültek ki:

  • A felnőtt nők gyakrabban aggódnak a megjelenésük, mint a pénzügyek, az egészség, a család/kapcsolatok vagy a szakmai siker miatt.
  • A felnőtt nők 77, és a kamasz lányok 80 százaléka beszélgetett legalább egyszer a külsejéről az elmúlt egy hónapban.
  • Az anyák 73 százalékát aggasztja a megjelenése, míg ez az arány a gyermektelen nők esetében 65 százalék.
  • A felmérésben részt vett nők 78 százaléka tölt naponta majdnem egy órát a külsejével azért, hogy „jobban érezze magát a külsejét illetően”.
  • A 16-34 éves korosztály 62 százalékát aggasztja az, hogy mások megítélik a megjelenését. Ez arány az életkor előrehaladtával csökken.
  • A tinédzser lányok 80 százaléka hasonlítja össze magát csillogó sztárok képeivel. Közülük majdnem 50 százalék elégedetlen a külsejével. Nem meglepő tehát, hogy a kamasz lányok 56 százaléka szeretné, ha megszűnne a modellek és sztárok photoshopolása.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek