Tavaszi tennivalók a szép bőrért

Tavaszi tennivalók a szép bőrért

A tavaszi fáradtság a bőrünkön is meglátszik, ilyenkor fokozott törődést igényel. Még szerencse, hogy van egy kis időnk nyárig, amikor majd egyre nagyobb felületet mutatunk meg belőle. Van mit tennünk...

Tél végén gyakran túlzottan sápadtak vagyunk: ez nem feltétlenül baj, az összehúzódott erek természetes velejárója. Az már nagyobb gond, hogy a fűtéstől és a gyakori arcmosástól száraz is a bőrünk. - Ma már szerencsére kapható olyan termékcsalád a patikákban, amely olyan növényi hatóanyagot tartalmaz, amely nem csak védi a bőr DNS-ét, de regenerálja is azt - mondja dr. Vass Ilona bőrgyógyász.

Kezdjük most!

Mint szakértőnk javasolja, néhány beavatkozást még az igazi jó idő beköszönte előtt végeztessünk el. (Nyári melegben az izzadás miatt nagyobb az eltávolított növedékek helyén a felülfertőzés veszélye.) Ilyen a lógó fibrómák eltávolítása: ezek a nyakon, hónaljban, mell alatt elhelyezkedő, bőrszínű kis nyúlványok egyébként ártalmatlanok, de ha valahová beakadnak, megsérülhetnek, begyulladhatnak, elfertőződhetnek, leszakadhatnak, akár erős vérzést is okozhatnak. Ilyenek az angiómák, értágulatok is: ezeket a vörös, kiemelkedő csomócskákat nagy frekvenciás készülékkel vagy lézerrel lehet eltávolítani. - Ma nagy divat a tartós szőrtelenítés - mondja dr. Vass Ilona -, amit szintén érdemes kora tavasszal elkezdeni. Ezt nagy energiájú, pulzáló fénnyel végezzük, és fontos, hogy az illető bőre világos legyen. A barna bőrben ugyanis elnyelődik a fényenergia, és a bőr meg is sérülhet. Ráadásul csak azokat a szőrtüszőket tudjuk kezelni, amelyek éppen növekedési fázisban vannak, tehát egy-egy testtájjal 6-7 alkalommal is foglalkozunk.

A peeling, azaz a glükolsavas mélyhámlasztás is leginkább tavaszi "munkálat": ez helyrehozza a nem túl mély pattanásos hegeket, és fel is frissíti a bőrt.

Ha valaki a tetoválásától szeretne megszabadulni, szánja el magát most! Az e célból használatos lézer szétlövi a festékszemcséket, amelyeket a mikrokeringés eltávolít a bőrből. Vegyük figyelembe, hogy a gyógyulási folyamat igénybe vesz néhány hetet!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek