Tavaszi ízek
Végre megérkeztek a piacra, boltokba a friss zöldségek, amelyekből remek és egészséges ételek kreálhatók!
Zsenge tavaszi sült zöldségek pirított magvakkal
Hozzávalók 4 főre:
1-1 db piros, zöld, sárga pritaminpaprika
3 db sárgarépa
1 db lila hagyma
1 fej brokkoli
1 marék rukkola
1 nagy marék magkeverék (tökmag, napraforgó, lenmag, kesudió, dió)
só, bors,
olívaolaj
balzsamecet
Hozzávalók:
A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A zöldségeket csíkokra vágjuk, a rukkolát félretesszük a tálaláshoz. A többi zöldséget sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, sóval és borssal meghintjük. 15 perc alatt megsütjük, és a pirított magokkal megszórva tálaljuk.
Krémes sárgarépás-kapros cukkinispagetti
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg cukkini
1 db sárgarépa
1 csokor kapor
1 doboz hámozott, felkockázott paradicsomkonzerv
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit spirálvágóval felcsíkozzuk, vagy lereszeljük. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomkonzervet pürésítjük az olívaolajjal, sóval, borssal és a kapor felével. A szószt a cukkini spagettire halmozzuk, reszelt répával és kaporral meghintjük.
Spenótos-kéksajtos rakott padlizsán
Hozzávalók 4 főre:
2 db padlizsán
40 dkg spenót
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
15 dkg kéksajt
4 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt mozzarella
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A padlizsánt felkarikázzuk, sóval megszórjuk, amikor levet eresztett, felitatjuk papírtörlővel. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a padlizsánok mindkét oldalát, félretesszük. A spenótot a fokhagymán megfonnyasztjuk, sóval, borssal ízesítjük. Egy jénait kiolajozunk, beleteszünk egy réteg padlizsánt, ráhalmozunk egy réteg spenótot, arra reszelt mozzarellát, majd újabb réteg padlizsánt, és végül a kéksajtot. Meglocsoljuk a hámozott paradicsomkonzervvel, és 200 fokra felfűtött sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Lecsós pulyka kölessel
Hozzávalók 4 főre
6 db tv paprika
5 db paradicsom
1 tk vaj
1 fej hagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg vékonyan felszelt pulykakolbász-karika
20 dkg köles
4 szelet pulykamell
Szárnyas fűszersó
olívaolaj
1 csokor petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olívaolajon süssük meg a befűszerezett pulykamellszeleteket. Tegyük félre. A kölest kétszer annyi vízben főzzük puhára. Szűrjük le.
Egy serpenyőben a vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a vékonyra szelt kolbászt. Tegyük hozzá a karikára vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk hozzá egy deciliter vizet, takarjuk le, pároljuk közepes lángon. A paradicsomokat metsszük be keresztirányban egyik felükön. Tegyük forró vízbe egy-két percig, majd könnyedén húzzuk le a héját. Vágjuk apróra.
A paradicsomot tegyük a paprikához, főzzük puhára. A kölest a hússal és a lecsóval tálaljuk, petrezselyemmel szórjuk meg.
Receptek és fotók: gallicoop.hu
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

