Tárkonyos-sajtos gnocchi - Egészségséf

Tárkonyos-sajtos gnocchi - Egészségséf

A gnocchi nálunk is egyre ismertebb olasz étel. Ugyanúgy, mint a legtöbb olasz tésztafélét, változatosan készíthetjük el, függően attól, hogy mi van a hűtőnkben. A múltkor már bemutattam a snidlinges formáját, ez most egy tárkonyos változat lesz.

A múltkor már bemutattam a snidlinges formáját, ez most egy tárkonyos változat lesz.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag olasz gnocchi
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 doboz (250 g-os)  Mascarpone
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg Cheddar sajt
  • 1 kávéskanál tárkony
  • só, bors

A gnocchit sós vízben kifőzzük. Közben a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a Mascarpone krémet, a reszelt Cheddar sajtot, tárkonyt, sót, borsot. Összeforraljuk. Ha túl sűrű lesz, önthetünk bele tejet. Ha kifőtt a gnocchi, meglocsoljuk a tárkonyos, sajtos mártással.

Tárkonyos-sajtos gnocchi - Egészségséf

Tipp! Mint minden olasz tésztához, ehhez is adhatunk parmezán sajtot. Díszítésként pedig rakhatunk a tetejére apróra vágott tárkonyt.

Jó tudni! Ez a tésztafajta tele van kalóriával, ezért a diétázok vagy cukorbetegek csak módjával fogyasszák. Teljesen persze nem kell róla lemondaniuk, de a nap többi étkezését, ha megoldható, ehhez igazítsák.

Tápérték: (100 g)

 

Gnocchi

Mascarpone

Cheddar

Főzőejszín 10 %-os

Energia

151 kcal

450 kcal

282 kcal

120 kcal

Fehérje

3g

7 g

27,2 g

3,2 g

Zsír

0,4 g

45 g

18,3 g

10 g

Szénhidrát

33,9 g

2 g

2 g

4,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek