Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

A híres embereket sem kímélik a betegségek. Így van ez a mellrákkal is, amivel szerencsére számos ismert nő sikeresen megküzdött, és fel is vállalták harcukat, sőt, legtöbbjük a mai napig szószólója a rák elleni küzdelemnek.

Cynthia Nixon

2006-ban, 40 éves korában diagnosztizálták jobb melle alatt a rákos csomót. Egy ideig hezitált, hogy nyilvánosságra hozza-e betegségét, majd arra gondolva, hogy inspirálhatja sorstársait, felfedte titkát. Lumpectomyán és sugárkezelésen esett át. Nixon édesanyja szintén mellrákos volt.

Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

Kylie Minogue

2005-ben, 36 éves korában diagnosztizálták a daganatot bal melle alatt. Elsőre téves diagnózist kapott, másodszorra viszont ott volt a keserű valóság. Részleges mastectomián, kemoterápián és besugárzáson esett át. 2007-ben, miután leküzdötte a betegséget, arra biztatta a nőket, hogy bízzanak saját ösztöneikben, és több orvoshoz is menjenek el, ha úgy érzik, valami nem stimmel.

Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

Christina Applegate

2008-ban, 36 éves korában mutatták ki nála a mellrákot. A vizsgálatok pozitív BRCA-1 génmutációt állapítottak meg, melyet édesanyja is hordozott. A színésznő kettős mastectomiát (teljes melleltávolítás) kért annak ellenére, hogy csak egyik mellében volt csomó. Így akarta  megakadályozni, hogy a betegség újra felüsse a fejét. Meglapította a “Right Action for Women” nonprofit szervezetet, melytől a mellrákos nők pénzügyi támogatást is kaphatnak.

Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

Olivia Newton-John

1992-ben, 43 évesen kapta meg a diagnózist a mellrákról. A Grammy-díjas színész-énekesnő kezelésében van a melbourne-i Olivia Newton John Rák és Wellness Központ. Szóvivője a “Liv Breast Self Examination Kit”-nek, melyben a korai felismerés érdekében végzett önvizsgálatról beszél a leggyakrabban. Határozottan úgy véli, hogy a pozitív gondolkodás és az egészséges életmód segített neki legyőzni a rákot.

Sztárok, akik legyőzték a mellrákot


Anastacia

Az énekesnőnek kétszer is szembe kellett néznie a mellrákkal: 2003-ban, majd 10 évvel később. Megküzdött a betegséggel, és nap mint nap harcolt azért, hogy nőiességét is visszanyerje.A Fault Magazine fotózásán teljesen meztelenül állt a kamerák elé, megmutatva sebhelyeit, amelyek melleinek eltávolítása után maradtak oldalán és a hátán. A helyreállító operációk során az énekesnőnél a latissimus dorsi, vagyis széles hátizmok műtétjére is szükség volt, mert ezek segítségével állították helyre a mellizmait. Így nemcsak a melleinél, hanem a hátán is sebhelyek láthatóak.

Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek