Színlelt orgazmus, nyilvános szex - Így szeret a magyar

Színlelt orgazmus, nyilvános szex - Így szeret a magyar

Elégedett a nemi életével, hetente legalább egyszer szeretkezik, színlelt már orgazmust és kimondottan izgatónak tartja a szexet nyilvános helyen – ezek a szexuálisan aktív magyar nők fő jellemzői az MSD Pharma Hungary Kft. legfrissebb kutatása szerint.

A 30 év alatti nők közel negyede nagyon nehezen jut el a csúcsra, és sok hölgy folyamodik különféle praktikákhoz, például szerepjátékhoz vagy alkoholhoz a szexuális élmény növelése érdekében. Az elmúlt évben a válaszadók majdnem fele semmilyen módon sem védekezett, vagy a teljesen megbízhatatlan megszakításos közösülést választotta. A nem biztonságos fogamzásgátló módszer vagy a védekezés hiánya miatti aggodalom a szerelmeskedést is beárnyékolhatja: ez a megkérdezettek kétharmadával fordult már elő. Számukra a helyes alkalmazás esetén csaknem 100%-os megbízhatóságot nyújtó hüvelygyűrű, spirál vagy tabletta jelenthet megoldást.

Színlelt orgazmus, nyilvános szex - Így szeret a magyar

A 18-49 éves, szexuálisan aktív nők átlagosan 6,6 férfival bújnak ágyba életük során, de a lakóhely és a végzettség ezt a kérdést is befolyásolja: a legtöbb partnerről a budapesti (8,2) és a diplomás nők (7,8), a legkevesebbről pedig a falun élők (5,2) számoltak be. A magyar nők az állandóságot és a rendszerességet szeretik: 88%-uk jelenleg is párkapcsolatban él, 60%-uk pedig legalább hetente egyszer szeretkezik. A nők közel háromnegyede elégedett a szexuális életével, de a válaszadók közel fele (45%) azért több együttlétre vágyna. A legkevésbé a fővárosban élő diplomás nők elégedettek a nemi életükkel: közülük minden második válaszadó szeretne rendszeresebben összebújni partnerével. Az aktív nemi élet sajnos nem párosul tudatos védekezéssel: a helyes alkalmazás esetén csaknem 100 százalékos megbízhatóságot nyújtó módszereket, vagyis a hüvelygyűrűt, a tablettát, a hormontartalmú injekciót és a spirált csupán a nők negyede választotta (25%).

Minden második nő színlelt már orgazmust

7-ből 1 nő nagyon nehezen jut el az orgazmusig: a fiatalok negyede szinte soha nem éli meg a gyönyört, és csak 37%-uk állítja, hogy könnyen, minden együttlét során megy neki. A 40-49 éves korosztály kimutathatóan nagyobb arányban képes az orgazmusra. Minden második (53%) válaszadóról elmondható, hogy színlelt már kielégülést: közülük minden 5. leplezte már így, hogy nem, vagy csak nehezen képes eljutni a csúcsra, egyharmaduk pedig ezzel óvta meg a kudarcélménytől partnerét. A színlelés leggyakoribb oka ugyanakkor az, hogy épp nincs kedvük az együttléthez, vagy túl fáradtak hozzá, de nem akarják partnerüket megbántani. Az orgazmus elérését a nemi szervek izgatásán túl elsősorban a mellbimbó (65%) és a nyak (58%) stimulálása segíti, de az életkor ebben a kérdésben is döntő lehet. A 30 év felettiek jellemzően a mellbimbó izgatását preferálják, a fiatalabbak számára viszont a nyak az elsődleges erogén zóna. A belső comb és a fenék stimulálása a nők harmadának, a fül izgatása pedig egynegyedének okoz örömöt.

A nők háromnegyedének izgalmasabb a szex nyilvános helyen

A nők jelentős része folyamodik különféle praktikákhoz a szexuális élmény növelése érdekében: 31%-uk fogyaszt alkoholt ezzel a céllal, ami főként a diplomások körében gyakori (44%), és 15%-uk próbálkozik afrodiziákummal a gyönyör elérése érdekében. A válaszadók 39%-a dobta már fel a nemi életét valamilyen szerepjátékkal: elsősorban a felsőfokú végzettségűek engednek szabad utat a szexuális fantáziáiknak.

Színlelt orgazmus, nyilvános szex - Így szeret a magyar

10-ből 4 nővel előfordult már, hogy mást képzelt partnere helyére, ami szintén a diplomások körében a leggyakoribb. A nemi vágy a helyszínválasztással is fokozható: a hölgyek 85%-ának izgalmasabb lehet az aktus, ha arra nem az ágyban kerül sor. A legnépszerűbb helyszínek azért korántsem annyira extrémek: a listát a padló és fürdőszoba vezeti. A nyilvános helyen szeretkezés gondolata a nők háromnegyedét (73%) hozza lázba, és jelentős részük próbálta is „tiltott helyen”. Leggyakrabban az autóra esik a választás: tízből hatan tudnak ilyen élményről beszámolni. Ugyanakkor a felmérés szerint a nők nehezebben engedik el magukat, ha nem tartják elég biztonságosnak az együttlétet, és csak minden második válaszadó jut el ilyenkor az orgazmusig.

A rosszul megválasztott fogamzásgátló is elronthatja a szexet

A nők közel háromnegyede egyetért azzal, hogy az óvszer csökkenti a szexuális élményt, de a tablettát szedők 70%-a is tapasztalt már olyan mellékhatást, ami a szerelmi életet sem kíméli: a legtöbben a libidócsökkenést és a súlygyarapodást említették. A szexuális együttléteket az is ellehetetlenítheti, ha egy nő nem bízik a fogamzásgátló módszerben: a válaszadók 31%-ával fordult már elő, hogy a bizonytalanság miatt nem tudta magát „átengedni a gyönyörnek”. A félelem sajnos nem alaptalan: a kezdő tablettaszedők egyharmada 2-3 hónapon belül legalább egyszer elfelejti bevenni a fogamzásgátlót.  A helytelen alkalmazáshoz hasonlóan a védekezés hiánya is jelentősen befolyásolja a szex minőségét: a nők 35%-a jól ismeri az érzést, amikor a nemi betegségek vagy a nem kívánt terhesség kockázata beárnyékolja a szeretkezést. Ennek ellene a válaszadók majdnem fele (42%) az elmúlt egy évben semmilyen módon nem védekezett, vagy a teljesen megbízhatatlan megszakításos közösülést választotta.

„A védekezési szokások nagyon komolyan befolyásolhatják a szexuális életet: sokan rosszullétet vagy libidócsökkenést tapasztalnak a tablettaszedés mellett, mások a vonzó külsejüket féltik bizonyos módszerektől. Pedig a fogamzásgátlás rengeteget fejlődött: ma már vannak olyan hormontartalmú módszerek, amik megbízhatóságukkal, egyszerű alkalmazásukkal és kiváló cikluskontrolljukkal nagyban hozzájárulnak a kiegyensúlyozott szerelmi élethez. Akivel rendszeresen előfordul, hogy elfelejti beszedni a tablettát, annak érdemes elgondolkoznia a hosszabb távú megoldásokon. A hüvelygyűrű például fele annyi ösztrogént tartalmaz, mint bizonyos tabletták, és csak havonta egyszer kell odafigyelni rá. A spirált pedig az orvosi beavatkozás után évekig alkalmazni lehet, de az első hónapokban rendszertelen, elhúzódó vérzés jelentkezhet. A teljes biztonságérzet megteremtéséhez persze a szexuális úton terjedő fertőzések megelőzéséről is gondoskodni kell: az óvszer elhagyása előtt érdemes STD szűrésekre menni, és a HPV elleni védőoltás beadatása is nagyon ajánlott” - mondta el Dr. Pozsgay Csilla, az MSD Pharma Hungary Kft. orvosigazgatója.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek