Szilveszter: Sütésmentes desszertgolyók sós pálcikán

Szilveszter: Sütésmentes desszertgolyók sós pálcikán

Vendégeket vársz szilveszterre? Vagy csak szeretnéd ünnepivé tenni az otthon töltött estét szerencsehozó falatokkal? Tovább lépnél a virsli-encsefőzelék kombón? Van pár receptötletünk a számodra!

A recepteket a Sülve-főve együtt testvérpárjától kaptuk
„Tesók és hobbiszakácsok lévén fontos számunkra a hagyomány, de bátran kísérletezünk, átformálunk, és végig hisszük, hogy valami jó sül ki belőle. Sülve-főve együtt c. könyvünkben 75 kedvenc receptünk kapott helyett, blogunkat pedig könyvünk megjelenésekor indítottuk el”. Anna és Zsuzsi

Hozzávalók kb. 30 db golyóhoz:
  • 250 g darált háztartási keksz
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk szárított narancshéj vagy kezeletlen narancs reszelt héja
  • 1 nagy marék aprított dió
  • kb. 4-4 ek szilva- és baracklekvár
  • 6 szem aszalt szilva
  • 1 tábla 70%-os étcsokoládé
  • néhány csepp olaj
  • díszítéshez aranyszínű cukorgyöngyök
  • ropi, ezek lesznek a golyók pálcikái

Szilveszter: Sütésmentes desszertgolyók sós pálcikán

Elkészítés:

A kockára vágott étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztom, néhány csepp olajat teszek hozzá. A kekszbe beleteszem a fűszereket, majd kettészedem. Egyik felébe kerül a szilvalekvár és az aszalt szilva, a másikba a baracklekvár és a dió fele. Golyókat formázok belőle és a csokoládéba forgatom, beleszúrom a sós ropit, így az is ehető. Aztán tetszőlegesen dióval vagy cukorgyöngyökkel díszítem. Egy papír tojástartó dobozt megszurkálok, ebbe szúrom a pálcás sütigolyókat, így amíg megdermed a csokoládébevonat, nem ragadnak össze a golyók.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek