Szilveszter: Sütésmentes desszertgolyók sós pálcikán
Vendégeket vársz szilveszterre? Vagy csak szeretnéd ünnepivé tenni az otthon töltött estét szerencsehozó falatokkal? Tovább lépnél a virsli-encsefőzelék kombón? Van pár receptötletünk a számodra!
A recepteket a Sülve-főve együtt testvérpárjától kaptuk
„Tesók és hobbiszakácsok lévén fontos számunkra a hagyomány, de bátran kísérletezünk, átformálunk, és végig hisszük, hogy valami jó sül ki belőle. Sülve-főve együtt c. könyvünkben 75 kedvenc receptünk kapott helyett, blogunkat pedig könyvünk megjelenésekor indítottuk el”. Anna és Zsuzsi
- 250 g darált háztartási keksz
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk szárított narancshéj vagy kezeletlen narancs reszelt héja
- 1 nagy marék aprított dió
- kb. 4-4 ek szilva- és baracklekvár
- 6 szem aszalt szilva
- 1 tábla 70%-os étcsokoládé
- néhány csepp olaj
- díszítéshez aranyszínű cukorgyöngyök
- ropi, ezek lesznek a golyók pálcikái
Elkészítés:
A kockára vágott étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztom, néhány csepp olajat teszek hozzá. A kekszbe beleteszem a fűszereket, majd kettészedem. Egyik felébe kerül a szilvalekvár és az aszalt szilva, a másikba a baracklekvár és a dió fele. Golyókat formázok belőle és a csokoládéba forgatom, beleszúrom a sós ropit, így az is ehető. Aztán tetszőlegesen dióval vagy cukorgyöngyökkel díszítem. Egy papír tojástartó dobozt megszurkálok, ebbe szúrom a pálcás sütigolyókat, így amíg megdermed a csokoládébevonat, nem ragadnak össze a golyók.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

