Szex előtt vagy szex után akarjuk hallani?

Szex előtt vagy szex után akarjuk hallani?

Erre keresték a választ pszichológusok egy felmérés során: mit szeretnek hallani a nők és a férfiak szeretkezés előtt és után? Vagy inkább, előtte vagy utána szeretik azt a bizonyos szót hallani?

Egy újkeletű tanulmányban, mely a Journal of Personality and Social Psychology című lapban jelent meg, a pszichológusok azt szerették volna kideríteni, hogy amikor egy férfi és egy nő első alkalommal ágyba bújik egymással, mikor várják, hogy a másik azt mondja: ”szeretlek“?

A kutatók szerint a nők nagyobb arányban állították, hogy jobban szeretik, ha az a bizonyos bűvös szó az első szex után hangzik el, míg a férfiak szerint jobb, ha a nő a szeretkezés előtt ajándékozza meg őket a vallomással.

Szex előtt vagy szex után akarjuk hallani?

Úgy tűnik, egy férfi azért szereti a szexet megelőzően hallani a “szeretlek” szót, mert ez számára biztosíték arra nézve, hogy valóban számíthat a közeli jövőben a testi szerelemre. Míg a nők azért a szex után szeretik, ha vallomást tesznek nekik, mert biztosabbak abban, hogy a férfi nem egyéjszakás kalandnak, szórakozásnak szánta a dolgot kettejük között.

Egy kivétel azonban van – állítják a pszichológusok. Amikor egy férfi csak szexpartnert keres, szereti, ha az aktus után azt mondja neki a nő, hogy szeretlek. Bár jó kérdés, van-e ennek ilyen esetben bármi jelentősége?

További érdekes információ, hogy a tanulmány szerint a férfiak hajlamosabbak előbb “bedobni” a vallomást, mint a nők, akár hónapokkal korábban.

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek