Szex 35 fölött: néhány dolog, amiről nem szokás beszélni

Szex 35 fölött: néhány dolog, amiről nem szokás beszélni

Ha azt hitted, a szex a változó korig olyan marad, amilyen a húszas éveidben volt, tévedtél. 30 után számolni kell néhány változással – jóval és rosszal is.

Nem mindenki virágzik ki a 30-as éveire

Sok helyen olvastuk már, hogy a nők szexuális vágya 30-as éveik végére éri el a csúcspontját. Ez persze nem mindenkinél történik így, hiszen a tesztoszteron szint, ami a szexuális vágyért felelős, már a húszas években csökkenni kezd, a harmincas éveinkben pedig még alacsonyabb lehet. Ráadásul egy harmincas nőnek sokkal több stresszel kell megküzdenie: teljesítenie kell a munkában, miközben el kell látnia gyermekeit, figyelnie kell férjére, és meg kell oldania az élet adta nehézségeket, legtöbbször már szülői segítség nélkül.

 

Szex 35 fölött: néhány dolog, amiről nem szokás beszélni

 

Hüvelyszárazság nem csak a menopauza alatt jelentkezhet

A változó korban sok nő hüvelyszárazsággal küzd, de ez nem csak ennek a korosztálynak a problémája. A fiatalabbaknál a rosszul megválasztott fogamzásgátló tabletta szokott gondot okozni, ha erről lenne szó, a nőgyógyász ajánlhat másik terméket.

 

Könnyebben, gyorsabban elérjük a célt

A megfigyelések (és kutatások) szerint egy harmincas évei közepén járó nő könnyebben eléri az orgazmust, mint egy fiatalabb. Ennek rendkívül egyszerű oka van: az idősebb nő már elég tapasztalatot szerzett, hogy tudja, mi a jó neki. Nem csupán a behatolástól várja a csúcspont elérését, hanem tudja, milyen érintések, milyen gondolatok váltják ki belőle a vágyott hatást, állítja Alyssa Dweck, a New York-i Mount Sinai School of Medicine nőgyógyásza.

 

Ha nem elég a szex…

Az az érzésed, hogy 30 fölött sokkal kevesebb szexhez jutsz, mint korábban? A jó hír az, hogy Amy Muise, a Toronto Mississauga Egyetem pszichológusának kutatása szerint a legtöbb pár akkor a legboldogabb, ha hetente egyszer szeretkezik. Azok, akik többször bújnak össze, nem lesznek elégedettebbek, úgyhogy semmi ok az aggodalomra: a minőség a lényeg, nem a mennyiség.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek