Szervezetünk sokoldalú építőkockája

Szervezetünk sokoldalú építőkockája

Erős csontok, rugalmas ízületek, ragyogó́ bőr. Hogy mi a közös bennük? A szilícium, aminek hiányában mindegyikről le kellene mondanunk. Ideje, hogy jobban is megismerkedjünk ezzel a nélkülözhetetlen nyomelemmel!

Bár keveset hallunk róla, a szilícium testünk szinte minden apró szegletében fontos szerepet tölt be: elengedhetetlen az egészséges porc- és csontképzéshez, vizes oldatai megkötik a gyulladásos faktorokat, valamint támogatják a szervezet természetes védekezőképességét. Gondoskodik a bőr szilárdságáról és rugalmasságáról, és fokozza a kötőszövetek nedvességmegkötő képességét, így feszesebb szerkezetet biztosít a bőrnek. Elsősorban a kötő- és támasztószövetekben fordul elő, de különösen sok szilíciumot tartalmaznak a visszerek, a verőerek, a légcső, az inak, valamint a szem szaru- és ínhártyája.

Szervezetünk sokoldalú építőkockája

Ha kevés van belőle

Egy 70 kg testtömegű felnőtt szervezete mintegy 1,4 gramm szilíciumot tartalmaz, főként a kötőszövetekben elraktározva. Az életkor előrehaladtával azonban a tartalékok fogyni kezdenek: a vénák és a bőr szilíciumtartalma csökken, így időben ajánlott elgondolkodni azon, miként pótolhatnánk a hiányt. A szervezetünk ugyanis nagyon megsínyli, ha tartósan nem jut elegendő szilíciumhoz: a bőr hamarabb ráncosodik, az ínszalagok meglazulnak, az érelmeszesedés folyamata felgyorsul, a csontritkulás kockázata növekszik, a sebek és égési sérülések lassabban gyógyulnak, kevésbé leszünk védettek a fertőzésekkel szemben, az öregedési folyamatok felgyorsulnak, de a szív és az érrendszer, az anyagcsere, az idegrendszer, valamint a csontozat és az izomzat egészséges működése is veszélybe kerül. Mindezektől nem kell tartanunk, ha kipróbáljuk a Flexipure Original oldatot! A bioaktivált szilíciumot és csalánt tartalmazó étrendkiegészítő elősegíti a kollagénszintézist, erősíti az immunrendszert és hozzájárul a vitalitás megőrzéséhez.

De arra az esetre is létezik gyorssegély, ha már a térdünkben, vállunkban, könyökünkben érezzük a szilíciumhiány miatt jelentkező ízületi fájdalmakat. A Flexipure Instant géllel lokálisan csillapíthatjuk a fájdalmat és a gyulladást – praktikus roll-on adagolófejének köszönhetően kényelmesen vihetjük fel a sajgó területekre.

X

Szervezetünk sokoldalú építőkockája

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek