Szemszárazságot okozó állások

Szemszárazságot okozó állások

Az irodai munkát végzőknél gyakoribb a szemszárazság - írja az Egyesült Államok Nők Nemzeti Egészségügyi Információs Központja (NWHRC).

Az NWHRC által kiadott lista élén szerepelnek az adminisztratív, az építőipar/gépipar, az egészségügy, az oktatás és a kereskedelem területéhez tartozó állások.

A rendszeres számítógép - használat, a porral, allergénekkel és széllel való állandó érintkezés, illetve az autóban, utazással töltött hosszú órák mind-mind olyan munkahelyi körülmények, melyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.

A szemszárazság tünetei a szárazság, viszketés, irritáció, homályos látás, fényérzékenység, erős könnyezés, s olyan érzés, mintha valami a szemünkbe ment volna.

"Ha a szemszárazság kezeletlenül marad, tovább súlyosbodhat és megnövekedett fertőzésveszélyt, illetve a látás romlását okozhatja" - mondta Dr. Marguerite McDonald, a Tulane Egyetem Egészségtudományok Központjának szemész orvos-professzora egy sajtónyilatkozatban.

A száraz szem szemcseppekkel vagy egyéb receptköteles gyógyszerekkel is kezelhető, de mindenképpen tanácsos előtte kikérni egy szemorvos tanácsát.