Szárított paradicsomos spagetti - Egészségséf

Szárított paradicsomos spagetti - Egészségséf

A tésztafélék nagy kedvencek a családban. Nem kell hozzá különleges összetevő, a mai hipermarketekben szinte minden megkapható. Ez most egy húsmentes, szárított paradicsomos változat lesz.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg durumtészta
  • 1 közepes üveg olajban eltett szárított paradicsom
  • só, bors
  • parmezán
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

Szárított paradicsomos spagetti - Egészségséf

A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a paradicsom levéből egy keveset tapadásmentes edénybe teszünk. Kicsit megfuttatjuk rajta a fokhagymát, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit pirítunk rajta, végül hozzákeverjük a kifőtt és leszűrt tésztát. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a bazsalikommal, jól összekeverjük. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal ízlés szerint

Tipp! Aki szereti a fenyőmagot, az adhat hozzá. A fenyőmagot zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk, így szórjuk meg a tészta tetejét.

Jó tudni! Ma már lehet kapni mindenféle szénhidrát csökkentett tésztát. Aki diétázik, vagy figyelnie kell a szénhidrát bevitelre, az használja azt.

Még több egyszerű recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Durumtészta

Parmezán

Bazsalikom

Energia

355 kcal

392 kcal

233 kcal

Fehérje

12,5 g

35,8 g

23 g

Zsír

1,4 g

25,8 g

41 g

Szénhidrát

73 g

3,2 g

47,8 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek