Szárított paradicsomos spagetti - Egészségséf
A tésztafélék nagy kedvencek a családban. Nem kell hozzá különleges összetevő, a mai hipermarketekben szinte minden megkapható. Ez most egy húsmentes, szárított paradicsomos változat lesz.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg durumtészta
- 1 közepes üveg olajban eltett szárított paradicsom
- só, bors
- parmezán
- 6-8 bazsalikomlevél
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a paradicsom levéből egy keveset tapadásmentes edénybe teszünk. Kicsit megfuttatjuk rajta a fokhagymát, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit pirítunk rajta, végül hozzákeverjük a kifőtt és leszűrt tésztát. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a bazsalikommal, jól összekeverjük. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal ízlés szerint
Tipp! Aki szereti a fenyőmagot, az adhat hozzá. A fenyőmagot zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk, így szórjuk meg a tészta tetejét.
Jó tudni! Ma már lehet kapni mindenféle szénhidrát csökkentett tésztát. Aki diétázik, vagy figyelnie kell a szénhidrát bevitelre, az használja azt.
Még több egyszerű recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Durumtészta |
Parmezán |
Bazsalikom |
Energia |
355 kcal |
392 kcal |
233 kcal |
Fehérje |
12,5 g |
35,8 g |
23 g |
Zsír |
1,4 g |
25,8 g |
41 g |
Szénhidrát |
73 g |
3,2 g |
47,8 g |