Szabó Zsófi: „Nálunk most Mendel a legfontosabb!”

Szabó Zsófi: „Nálunk most Mendel a legfontosabb!”

Már három hónap telt el azóta, hogy megszületett Szabó Zsófi kisfia. A kezdeti nehézségek, átvirrasztott éjszakák után Zsófi és a kis Mendel mára teljesen összeszokott, a hasfájós időszakon is túl vannak, és lassan, de biztosan kialakult a napi rutin is. Mint minden anyukának, Zsófinak is gyermeke az első, ha teheti, minden percét vele tölti. Mostanában egy dolog jár a fejében - az, hogy jelenleg minden tökéletes.

Szabó Zsófi kisfia, ahogy édesanyja fogalmaz, egy izgő-mozgó kis csoda. Mendel rendkívül érdeklődő baba, akit nem is a játékok kötnek le igazán, hanem a beszélgetések, az énekszó. Mármost megmutatkozik, hogy erős egyéniség, aki mindig kiharcolja magának a figyelmet.

„Nem tudom máshogy leírni az anyaságot, mint hogy tökéletes. Senki nem készített fel arra az érzésre, amit ez az egész hozott magával. Egyszerűen varázslatos, földöntúli megélni mindazt, ami a fiammal kapcsolatos. Nálunk most Mendel a legfontosabb. Kezd kialakulni a napi rutin is, Mendel este fél nyolc körül érzi, hogy lassan vége a napnak és várja a fürdetést, ahol rendszerint Zsolti a vízfelelős, ő állítja be a hőfokot. A párom nagyon jó apuka, rengeteget segít” - kezdte Zsófi.

„Nem érzem magam aggódós anyukának, inkább úgy fogalmaznék, hogy mindenben a kicsi az első. Nem szívesen bízom rá senkire, ennek az az oka, hogy minden percet vele szeretnék tölteni. Mióta elég nagy ahhoz, hogy vihessem magammal, még a bevásárláskor is ott van velem.Szerencsére nem betegesbaba, erős az immunrendszere. Ettől függetlenül, mint minden anyuka, én is szeretem biztosan tudni, hogy minden rendben van, és Mendel szépen fejlődik. Ezért nemrég a Czeizel Intézetben jártunk, a gyermekgyógyászok által is ajánlott csecsemő kardiológiai, -és az ilyen korban szintén szokásos ultrahangvizsgálaton, ahol a csípőjét, hasát és a koponyáját is megvizsgálták. Az EKG-t nagyon élvezte és azt, ahogy a kis tappancsokat ráragasztották. A második vizsgálatnál viszont egy kicsit sírdogált, pedig mindenki nagyon kedves volt. Elégöntudatos baba, ebben is az apukájára ütött.Mindig azt mondom, hogy ezzel sincs semmi baj, hiszen ez kell is az élethez. Azon szoktunk nevetni Zsoltival, hogy már most látszik,itthon Mendel lesz a főnök” - tette hozzá Szabó Zsófi.

Szabó Zsófi: „Nálunk most Mendel a legfontosabb!”

Szabó Zsófi: „Nálunk most Mendel a legfontosabb!”

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek