Sült, töltött paprika - Egészségséf

Sült, töltött paprika - Egészségséf

A töltött paprikát hagyományosan TV paprikából készítjük és egy paradicsomos szósz van hozzá. Ez most más lesz, de legalább olyan finom.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 30 dkg darált hús
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • 10-15 dkg reszelt mozzarella sajt
  • vaj az edény kikenéséhez

Sült, töltött paprika - Egészségséf

A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe és szedjük ki a magházat. A töltelékekbe sokan megdinsztelik a hagymát, én nem szoktam, mert így intenzívebb az íze. A húst jól dolgozzuk össze a sóval, borssal, az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és 5-6 friss, apróra vágott bazsalikomlevéllel. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat. Tegyük egy kivajazott hőálló edénybe, öntsünk alá pici vizet, fedjük le fóliával és 200 C fokon süssük 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük vissza 15 percre.

Tipp! A sajt tetejére tehetünk kockázott bacon szalonnát is, még finomabb lesz.

Jó tudni! Mivel nincs benne zsemlemorzsa, zsemle, rizs, így igazán diétás. Húsból használhatunk sertéscombot, csirkemellet, vagy pulykamellet is. Természetesen a tölteléket ízlés szerint készíthetjük, rakhatunk bele pirospaprikát, majorannát, így hagyományosabb íze lesz.

Még több rendhagyó recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Sertéscomb

Tojás

Paprika

Mozzarella

Energia

245 kcal

143 kcal

27 kcal

310 kcal

Fehérje

17,4 g

12,6 g

1 g

24,5 g

Zsír

18,9 g

9,5 g

0,2 g

21,9 g

Szénhidrát

0 g

1,8 g

6,3 g

1 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek