Sült ricotta - Egészségséfünk receptje
A ricotta nem túró. Szeretjük nagyon a túrót is, de most ricottára lesz szükségünk. A ricotta semleges, inkább a tej ízkarakterét hordozza, lágy, krémszerű, míg a túró karakteresebb ízű, savanykás, ragadós, darabos.
- 8 tojás
- 30+10 dkg ricotta
- 1 evőkanál parmezánsajt
- 2 dl tej
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- só
- feketebors
- szerecsendió
- 2 teaáskanál vaj
- 1 teáskanál olivaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg spenót
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a 30 dkg ricottát, a parmezánt, a bazsalikomot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, és adjunk hozzá annyi tejet amitől jól összeáll.
- Egy kb. 25 cm-es lehetőleg sütőbe is tehető, kerek serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd szórjuk bele a finomra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
- A tojásos masszát is öntsük az edényünkbe, és addig kevergessük, amíg a spenót nagyjából egyenletesen el nem oszlik benne. Süssük addig, amíg a szélei elkezdenek leválni az edény faláról (kb. 2 perc).
- Helyezzük át az edényt a sütőbe, és ott is süssük még 5 percig.
- Vegyük ki, szórjuk rá a maradék ricottánkat, és süssük még 15 percig.
- Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, és díszítsük aprított bazsalikomlevelekkel.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

