Sült ricotta - Egészségséfünk receptje

Sült ricotta - Egészségséfünk receptje

A ricotta nem túró. Szeretjük nagyon a túrót is, de most ricottára lesz szükségünk. A ricotta semleges, inkább a tej ízkarakterét hordozza, lágy, krémszerű, míg a túró karakteresebb ízű, savanykás, ragadós, darabos.

Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 30+10 dkg ricotta
  • 1 evőkanál parmezánsajt
  • 2 dl tej
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • feketebors
  • szerecsendió
  • 2 teaáskanál vaj
  • 1 teáskanál olivaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg spenót

Sült ricotta - Egészségséfünk receptje

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a 30 dkg ricottát, a parmezánt, a bazsalikomot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, és adjunk hozzá annyi tejet amitől jól összeáll.
  3. Egy kb. 25 cm-es lehetőleg sütőbe is tehető, kerek serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd szórjuk bele a finomra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
  5. A tojásos masszát is öntsük az edényünkbe, és addig kevergessük, amíg a spenót nagyjából egyenletesen el nem oszlik benne. Süssük addig, amíg a szélei elkezdenek leválni az edény faláról (kb. 2 perc).
  6. Helyezzük át az edényt a sütőbe, és ott is süssük még 5 percig.
  7. Vegyük ki, szórjuk rá a maradék ricottánkat, és süssük még 15 percig.
  8. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, és díszítsük aprított bazsalikomlevelekkel.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek