Sült csirkecomb gyömbéres sütőtök kockákkal
Most van a sütőtök szezonja, ezt ki kell használni. Merjünk újat alkotni a konyhában, a megszokott ételek helyett próbáljunk ki újakat is. Ezzel egy egyszerű ételt is feldobhatunk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 6 db csirke alsócomb
- sütőtök megtisztítva, felkockázva
- őrölt gyömbér
- fokhagymás fűszersó
- 3-4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál vaj
- sütőzacskó
Először a szójaszósz keverjük össze a fokhagymás fűszersóval. Kenjük be vele a csirkecombokat és tegyük a sütőzacskóba. Kb. 200 fokon 40 perc alatt süssük készre. Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a sütőtök kockákat és szórjuk meg gyömbérrel. Fedjük le és pároljuk puhára. A csirkecombokkal tálaljuk.
Tipp! A sütőtök édeskés íze, a gyömbér és a fokhagyma nagyon jól illik egymáshoz. Ettől függetlenül az alapok, csirkecomb, sütőtök, ízlés szerint fűszerezhető.
Jó tudni! Ha sütőzacskót használunk, a húst mindenféle zsiradék nélkül süthetjük. Ez a diétázóknak és a cukorbetegeknek is fontos. Igaz, hogy nem lesz ropogós a bőre, az íze viszont annál finomabb és garantáltan nem szárad ki.
MÉG TÖBB ISTENI ÉS EGÉSZSÉGES RECEPT ITT!
Tápérték (100 g):
|
Csirke alsócomb |
Sütőtök |
Rama |
Energia |
161 kcal |
45 kcal |
630 kcal |
Fehérje |
19,3 g |
1,0 g |
0 g |
Zsír |
8,7 g |
0,1 g |
70 g |
Szénhidrát |
0 g |
11,6 g |
0 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

