Spenótos lepény - Egészségséfünk receptje

Spenótos lepény - Egészségséfünk receptje

A spenót, fokhagyma, feta nagyon jól kiegészítik egymást. A görögöknek nagyon finom a spenótos rétesük, az nagyon hasonlít ehhez, de mégis más, mert itt nem használunk tésztát.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 0,5 kg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • olívaolaj
  • 15 dkg fetasajt
  • 5 egész tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl natúr joghurt

A spenótot megtisztítjuk (vastag szárát letépjük, de ha bébi spenótot használunk ezt sem kell megtennünk). Rádobjuk az olajra, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Borsozzuk meg, de sót ne adjunk hozzá, mert a feta elég sós. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a lisztet és a joghurtot. Ha a spenót kihűlt, adjuk hozzá azt is a kockára vágott fetával együtt. Öntsük bele egy kivajazott hőálló edénybe és 180 C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.

Spenótos lepény - Egészségséfünk receptje

Tipp! A spenót mellé bármilyen zöldséget, bacon szalonnát, vagy akár picit megpirított csirkemell kockákat is keverhetünk.

Jó tudni! Ha más zöldséggel is adunk hozzá, azt előbb olajon pároljuk meg, a végén adjuk hozzá a spenótot.

Még több remek recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Spenót

Tojás

Joghurt

Feta

Energia

63 kcal

143 kcal

57 kcal

264 kcal

Fehérje

3,2 g

12,6 g

3 g

14,2 g

Zsír

3,2 g

9,5 g

3 g

21,3 g

Szénhidrát

6,2 g

1,8 g

4,7 g

4,1 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek