Sörmártást a csirkére! - Egészségséfünk receptje
A grillezés időszakát éljük. Használjuk ki a lehetőséget, mert a grillezett ételek ízét sohasem tudjuk utánozni a benti sütőben. Egy olyan mártást mutatok most, amely egyszerű, a sör miatt aktuális is, hiszen szinte minden háztartásban megtalálható.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 4 db felezett, filézett csirkemell
- grillfűszer
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl sör
- 3 dl húslé
- só, bors
- kakukkfű
- díszítéshez saláta
Pácoljuk kicsit be a csirkemelleket, de a fűszerezés ne legyen túl erős, hogy ne nyomja majd el a mártás ízét. Parázson süssük meg a húst. Amíg ez készül, egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára. Lassan öntsük fel a húslével, hogy ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a sört. Ha elkevertük, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű nem lesz. Készítsünk salátaágyat, felszeletelve tegyük rá a megsült csirkemelleket, és locsoljuk meg a mártással.
Tipp! Ha nem grillezés alkalmával készítjük, hanem esetleg télen, akkor kicsit változik az elkészítés módja. Ekkor forgassuk meg a csirkemelleket lisztben, 2 evőkanál vajat olvasszunk meg, és ebbe tegyük bele a húst. Forgassuk meg, hogy fehér kérget kapjon. Majd vegyük ki. Ugyanebbe az edénybe tegyük bele a vajat, keverjük el benne a lisztet, öntsük fel a húslével, sörrel, fűszerezzük és tegyük bele vissza a húst. Fedő alatt pároljuk, amíg puha nem lesz.
Jó tudni! A grillezett húsok nagyon egészségesek, a bennük lévő esetleges zsírtartalom egy részétől is „megszabadulunk”. Ezekhez nagyon illik mindenféle saláta, még este is fogyasztható ételek. Akinek figyelnie kell rá, módjával bánjon mindenféle mártással.
Tápérték: (100 g)
|
Csirkemell |
Vaj |
Sör |
Liszt |
Energia |
114 kcal |
746 kcal |
43 kcal |
370 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
0,4 g |
0,4 g |
12,3 g |
Zsír |
2,6 g |
80 g |
0 g |
1,3 g |
Szénhidrát |
0 g |
0,5 g |
76,3 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

