Sok-sok teával a csontritkulás ellen

Sok-sok teával a csontritkulás ellen

Egy japán kutatás szerint a fekete tea segíthet a csontritkulás kezelésében. Azt maguk a kutatók is elismerték, hogy ehhez rengeteg teát kell inni, de az idősebb emberek, akik a leginkább megszenvedik a csontritkulást, profitálhatnak belőle.

A kutatók szerint a teában olyan antioxidánsok vannak, amik megelőzhetik a csontsűrűség-csökkenést. A vizsgálatot Nisikava Keizo, az Oszakai Egyetem kutatója vezette; szerinte a teaflavin-3 (TF–3) antioxidáns jót tesz a csontoknak, mivel blokkolja a DNS-metiltranszferáz nevű enzimet, ami roncsolja a csontszöveteket.

Sok-sok teával a csontritkulás ellen

A Nature Medicine hétfői számában megjelent tanulmány szerint a TF–3-mal egérkísérleteket is végeztek. A csontritkulásban szenvedő állatokat TF–3-mal injekciózták be: idővel az egerek csontszerkezete épp olyan erős lett, mint az egészséges társaiké.

Csak egy baj van. Ha fekete teával vinnénk be a szervezetünkbe az antioxidánst, nem árt tudni, hogy egy hatvankilós felnőttnek három napon át napi 60 csésze teát kell meginnia az észlelhető javuláshoz...

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek