Hirdetés
Sok-sok teával a csontritkulás ellen

Sok-sok teával a csontritkulás ellen

Egy japán kutatás szerint a fekete tea segíthet a csontritkulás kezelésében. Azt maguk a kutatók is elismerték, hogy ehhez rengeteg teát kell inni, de az idősebb emberek, akik a leginkább megszenvedik a csontritkulást, profitálhatnak belőle.

A kutatók szerint a teában olyan antioxidánsok vannak, amik megelőzhetik a csontsűrűség-csökkenést. A vizsgálatot Nisikava Keizo, az Oszakai Egyetem kutatója vezette; szerinte a teaflavin-3 (TF–3) antioxidáns jót tesz a csontoknak, mivel blokkolja a DNS-metiltranszferáz nevű enzimet, ami roncsolja a csontszöveteket.

Sok-sok teával a csontritkulás ellen

A Nature Medicine hétfői számában megjelent tanulmány szerint a TF–3-mal egérkísérleteket is végeztek. A csontritkulásban szenvedő állatokat TF–3-mal injekciózták be: idővel az egerek csontszerkezete épp olyan erős lett, mint az egészséges társaiké.

Csak egy baj van. Ha fekete teával vinnénk be a szervezetünkbe az antioxidánst, nem árt tudni, hogy egy hatvankilós felnőttnek három napon át napi 60 csésze teát kell meginnia az észlelhető javuláshoz...

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend