Siófoki feltöltődés, extrákkal

Siófoki feltöltődés, extrákkal

A lélek is elfárad lassan a téli szürkeségben, így a barátnők úgy döntöttek, hogy kétnapos kirándulásra indulnak a Balatonhoz. Mindannyian nagy tervekkel vágtak bele az új évbe, mégsem úgy indult minden, ahogy tervezték, sok akadály és probléma állt a megvalósítás útjába. Szerencsére a február rövid hónap és legalább már ott a remény, hogy az időjárás jobbra fordul. Mindenesetre ez a kiruccanás fantasztikusra sikerült, ez segít átvészelni a téli borongós hangulatot.

Fagyosan köszöntött ránk a január, Lacival sokszor a boltig sem volt kedvünkelmenni, ezért alig vártam, hogy a lányokkal kitaláljunk valami testet-lelket feltöltő programot. Melinda lepett meg minket az ötlettel, hogy az egyik vendégének Siófokon van kapcsolata egy tóparti szállodával, és most akciósan elutazhatnánk két napra wellnessezni. Bár sajnáltam, hogy Lacim nem jön velünk, de megbeszéltük, hogy körülnézek, és talán tavasszal mi is kiruccanunk a Balatonhoz egy hétvégére.

Melinda mindent elintézett, és megígérte, hogy értünk jön. Lázasan csomagoltam a bőröndömet, a képeken nagyon jónak tűnt a szálló, így alig vártam, hogy végre ott legyünk.

A kapuban toporogtam, amikor begördült a hófehér autó, gyors ölelkezés után el is indultunk. „Kellemes meleg van az autódban” – helyezkedtem el kényelmesen a hátsó ülésen. „Már nagyon izgatott vagyok, remélem, hamar leérünk” – tette hozzá Móni. „Nem fogtok csalódni, ígérem” – kapcsolódott be Melinda a beszélgetésbe. „Mi már voltunk ebben a szállodában sok évvel ezelőtt Kristóffal, már akkor is remek volt, azóta felújították és újabb kényeztető programokat találtak ki.”

Az úton nem nagyon beszélgettünk, inkábbnéztük az elsuhanó tájat. Hamar megérkeztünk a déli part legszebb városába, ahol a szezonban zsúfoltak az utcák, ám most szinte alig sétáltak, a legtöbb bolt is zárva volt.

Melinda rutinosan kanyarodott a szálloda parkolójába, majd bejelentkeztünk a recepción. Valóban nagyon igényesen alakították át a hotelt, a szobák is az eleganciát és a kényelmet tükrözték. Nagyjából kipakoltunk, majd elindultunk a szálloda éttermébe ebédelni. Kevés helyen ültek, így választhattunk egy tóra néző asztalt. Megrendeltünk az italokat és az ételt, így végre belefoghattunk a csevegésbe.

„Azt gondoltam, pihenősebb, lazább lesz a január, de annyi minden összejött a munkában, ügyintézésben, hogy csak úgy pörgött az idő, azt sem tudtam, hova kapjak” – kezdte fáradt tekintettel Melinda a beszélgetést. „Nem volt igazán jó ez az évkezdet, remélem gördülékenyebb lesz a folytatás.”

„De nincs baj?” – nézett gyanakvóan barátnőjére Móni. „Nem is tudom igazán erre a választ, mert néha úgy érzem, hogy nincs, de sok minden furcsa körülöttem. Tamás is a megszokottnál türelmetlenebb velem, valahogy azt érzem, hogy együtt vagyunk, de mintha mégsem lenne ott, valahol máshol kalandoznak a gondolatai.”

„Lehet, hogy mindketten fáradtabbak vagytok a szokásosnál. Nehéz az átállás az ünnepek után a munkára, és az év eleje is mindig zűrösebb. Üljetek le megbeszélni, és akkor te sem őrlöd magad olyanért, ami esetleg nem is ad okota rossz érzésekre” – javasoltam.

„Biztos, hogy van valami ezekben a januári energiákban, mert nekünk sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy terveztük. A rendelő megnyitásához szükséges adminisztrációs munkák valahol mindig elakadtak. Nem jutottunk előre, és a fogászaton is rengeteg a munka, mert sok kolléga beteg, helyettesíteni kell őket” –bólogatott egyetértően Móni.

„Akkor én kakukktojás vagyok, mert nálunk nagyon békésen telnek a mindennapok, szinte már teljesen ellustultunk az utóbbi hetekben” – próbáltam feldobni a leült hangulatot. „Ezért is örültem Melinda, hogy eszedbe jutott erre a csodálatos helyre elhozni minket, hogy végre kimozduljak az unalomból” – néztem ki az ablakon, ahol épp ködfelhő ereszkedett le a Balaton békésen hullámzó vízére.

„Azért is gondoltam, hogy mindannyiunknak jót tesz majd egy kis kiszállás az otthoni mókuskerékből. Meglátogatjuk a wellness-részleget, pihenünk, szaunázunk, belemerülünk a jakuzziba. Holnap pedig elmegyünk a városba és a tópartra sétálni. Úgy hallottam, hogy télen is vannak programok, majd utánanézünk, hátha találunk nekünk valót” – mondta végre lelkesebben Melinda.

Közben megérkeztek az ételek, amelyek nem csak látványban, de ízben is hozták a színvonalat. Az ebéd utáni kávézás közben elmeséltem a lányoknak, hogy a mi családunkban sincs minden a legnagyobb rendben, mert Imre pereskedik a volt feleségével a gyerektartás miatt. „Persze a lányok láthatásával zsarolja az ex, ami nem túl szép egy anyától” – mondtam szomorúan. „A gyerektartást a fizetésből állapítják meg, azon nincs vita. De a volt menyem elfelejti, hogy ezen felül is sok mindent vásárol Imre, és sok időt töltenek nála a gyerekek. Most beperelte, hogy tudomása van másodállásairól, és abból is kéri megállapítani a százalékot. Olyan furcsa, hogy milyen békésen éltek a házasságuk alatt – legalábbis kifele ezt mutatták ‒, most meg háborúznak egymással, megkeserítve egymás életét.”

„Sokszor elgondolkodom, milyen szerencsés vagyok, hogy nálunk simán ment a megegyezés, a vagyonelosztás, így utólag azt gondolom, inkább érzelmileg kerültünk padlóra. Nehéz kidobni annyi sok évet, még ha a vége nem is volt olyan szép” – elmélkedett Melinda. „Na, de javaslom, hogy menjünk fel a szobába, öltözzünk át, és irány a wellness. Ezennel is hivatalosan meghirdetem a pihenés kezdetét, félretéve minden borús hangulatot, csak a vidám barátnőimet akarom innentől látni” – pattant fel nevetve a székről.

Valóban csodálatos két napot töltöttünk Siófokon, kiélveztük a szolgáltatások nyújtotta minden lehetőséget.Hatalmasakat beszélgettünk, elmélkedtünk, megtisztítottuk testünket-lelkünket a szaunákban és a gőzben, kényelmesen elterültünk a jakuzziban, és hagytuk, hogy kiáramló vízsugár masszírozza a hátunkat.

Délután elmentünk a kikötőbe, megnéztük a víztornyot, a Kálmán Imre múzeumot, sétáltunk a Jókai és a Millenniumparkban, és persze kiültünk a tópartra, bár a hideg hamar visszaűzött minket a szállodába.

A visszafele úton még el is aludtam az autó hátsó ülésén, és már csak Melinda hangjára ébredtem a házunk előtt. Pedig de jó lett volna tovább álmodni…


A sorozat a Patika Tükör magazinban jelenik meg minden hónapban! Az újságot keresse a gyógyszertárakban!

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek