Sertésbélből készítettek hüvelyt egy nőnek

Sertésbélből készítettek hüvelyt egy nőnek

Egy hüvelyszűkületben szenvedő, és emiatt szexuális együttlétre is képtelen nőnek sertésbélből készítettek hüvelyt cseh orvosok. A műtét jól sikerült, és az új hüvely állítólag teljesen ellátja a természetes vagina funkcióit.

Egy cseh nőnek egy bőrbetegség miatt annyira beszűkült a hüvelye, hogy nemcsak a szexuális együttlét, de még a nőgyógyászati vizsgálat is gondot okozott számára. A nőgyógyászok rekonstrukciós műtétet ajánlottak számára, amelyet a pilseni Egyetemi Kórházban hajtottak végre.

Mivel ilyen műtétet korábban még nem hajtottak végre a világon (csak úgy, mint a közelmúltban történt péniszkisebbítést), ezért az orvosok több lehetőséget is megvizsgáltak. Végül azon eljárás mellett döntöttek, amelyet korábban már alkalmaztak beszűkült hólyagú betegeknél: sertésbéllel helyettesítették a beszűkült szakaszt.

Sertésbélből készítettek hüvelyt egy nőnek

A műtéthez a hálóval növelt hüvelyi rekonstrukció nevű eljárást alkalmazták. Ezt rendszerint olyan nőknél hajtják végre, akiknél valamilyen medencei szerv (húgyhólyag, méh) előreesése miatt kellemetlen tünetek, például vizelet-visszatartási zavarok alakulnak ki.

Mivel az előreesés együtt jár a belső támasztórendszerek meggyengülésével, ezért gyakran egy graftot ültetnek be, hogy erősítsék a helyreállítást.

A graft általában valamilyen természetes szövetből, például emberi bőrből vagy sertés bélből készül. A sertésszövetet azért használják gyakran, mert genetikai felépítése hasonló az emberi szövetekéhez.

A műtétnél a sebészek először egy bemetszést ejtettek, hogy megnagyobbítsák a beszűkült részt. Ezután sertésbélből készült „hálót” ültettek be, hogy kitágítsák a nő vagináját. Ennek vastagsága nagyjából egy milliméter volt. A hálót egy idő után benövik az emberi szövetek és a sertésszövet felszívódik.

A műtét nagyjából egy órán át tartott, és a beteg öt nap múlva elhagyhatta a kórházat.

Elmondása szerint sikeres volt a műtét, és nagyon boldog, hogy most már nem okoz szenvedést a nőgyógyászati vizsgálat. Az orvosok meg vannak győződve arról, hogy a műtét lehetővé teszi azt is, hogy a páciens hamarosan normális nemi életet éljen.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek