Saláta főtt tojással, sonkával - Egészségséf

Saláta főtt tojással, sonkával - Egészségséf

Húsvét után nálunk mindig megmarad a tojás és a sonka fele. Mivel nagy a család, nem tudom kiszámítani, hogy mennyire lesz szükség, viszont azt sem szeretem, ha valami kárba vész. Így ilyenkor jönnek az ötletek, hogyan mentsük a menthetőt. A saláta erre kiváló, hiszen könnyű, ami nem hátrány a nehéz húsvéti ételek után.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt sonka
  • 3-4 főtt tojás
  • jégsaláta
  • kápia paprika
  • koktélparadicsom

Saláta főtt tojással, sonkával - Egészségséf

A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk. A tojásokat, negyedeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot szintén negyedeljük. A tojásokon kívül mindent a salátához adunk, meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, majd a tojást a tetejére tesszük.

Tipp! Ha maradt retek, újhagyma, akkor azt is nyugodtan vágjuk hozzá, vagy akár a paradicsom, paprika helyett is felhasználhatjuk.

Jó tudni! Ünnepek alatt általában felszedünk pár kilót, mert kevesebbet mozgunk, több kalóriát viszünk be, többször eszünk, mint általában. Ezt el lehet kerülni, ha ünnepek alatt is beiktatjuk a salátát, lefekvés előtt 4 órával nem eszünk. Ha mégis megszaladtak a kilók, érdemes ünnepek után több salátát, kevesebb szénhidrátot fogyasztani.

Tápérték (100g):

 

Tojás

Jégsaláta

Parasztsonka

Retek

Újhagyma

Energia

143 kcal

10 kcal

178 kcal

16 kcal

32 kcal

Fehérje

12,6 g

0,6 g

23 g

0,6 g

1,8 g

Zsír

9,5 g

0,1 g

9 g

0,1 g

0,1 g

Szénhidrát

1,8 g

2,1 g

0 g

3,4 g

7,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek