Saláta egy kis lazaccal - Egészségséfünk receptje

Saláta egy kis lazaccal - Egészségséfünk receptje

Függetlenül attól, hogy éppen diétázik valaki vagy sem, nagyon egészséges minél több salátát enni. Jó, ha a hűtőben mindig van egy adag zöldség, amit, 15 perc alatt ízletes salátává tudunk varázsolni. Ez most egy olyan változat lesz, amihez azért picit elő kell készülni vásárlás szempontjából, de alkalmanként megéri.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag (10 dkg) füstölt lazac
  • 1 jégsaláta
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • parmezán sajt
  • citrom
  • tökmagolaj

Saláta egy kis lazaccal - Egészségséfünk receptje

Először megmosom és csíkokra vágom a salátát. utána a koktélparadicsomokat 4 részbe vágom, és a salátára teszem. meglocsolom tökmagolajjal, kis citrommal és óvatosan megforgatom. A csíkokra vágott lazacot szépen elhelyezem a tetején, végül parmezánnal (a legjobb, ha egészben vesszük meg és arról forgácsolunk rá) megszórom.

Tipp! Ha veszünk egy szelet friss lazacot, és azt sóval, citromborssal megszórjuk, vajon megpirítjuk, ezt is tehetjük a saláta tetejére. Ilyenkor tökmagolaj helyett használjuk a sütésből visszamaradt vajat a saláta meglocsolásához.

Jó tudni! A friss saláta nagyon egészséges, hiszen nem tesszük ki hőhatásnak. A vitaminok, ásványi anyagok változatlan formában maradnak meg benne. Emellett alacsony a kalóriatartalmuk, csakúgy mint a halé.

MÉG TÖBB EGÉSZSÉGRECEPT ITT!

Tápérték: (100 g)

 

Lazac

Jégsaláta

Paradicsom

Olíva olaj

Energia

179 kcal

10 kcal

18 kcal

902 kcal

Fehérje

19,9 g

0.6 g

0,8 g

0 g

Zsír

10,4 g

0,1 g

0,2 g

100 g

Szénhidrát

0 g

2,1 g

3,8 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek