Sajtos nokedli - Egészségséfünk receptje

Sajtos nokedli - Egészségséfünk receptje

Ezt az ételt először Németországban ettem. A nokedlit eleve nagyon szeretem, de ez idáig ez a változat nem jutott még eszembe. Pedig egyszerű, gyors, és egy kis trükközéssel még a diétázók, cukorbetegek is ehetik.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 3 db egész tojás
  • liszt
  • langyos víz
  • 12,5 kockázott bacon szalonna
  • kb. 30 dkg tetszőleges, reszelhető sajt

Sajtos nokedli - Egészségséfünk receptje

Én úgy tanultam, hogy ahány személyre készítjük a nokedlit, annyi tojást kell venni. Nálunk három fős a szűk család, így ennyiből készítjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, langyos vízzel elkeverjük. Lisztet adunk hozzá, simára keverjük, majd megint langyos vizet. Ezzel ismét simára keverjük. Mindezt addig, míg a megfelelő adag nem lesz belőle és az állaga is szaggathatóvá válik. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, kb. 5 perc forrás után leszűrjük.  Közben  a bacon szalonnát megpirítjuk. A leszűrt nokedlit megforgatjuk benne, majd amíg forró, a reszelt sajtot is rászórjuk és összekeverjük. Melegen tálaljuk.

Tipp! A bacont el is hagyhatjuk, illetve bármilyen sonkát megpiríthatunk vajon. Azért 12,5 dkg-ot írtam, mert amit venni szoktam, az ilyen kiszerelésben kapható, de ízlés szerint lehet használni.

Jó tudni! Ha szénhidrát csökkentett lisztet, zsírszegény sajtot használunk, és elhagyjuk a bacont, akkor diétázók is nyugodtan ehetik. Salátával még finomabb.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g):

 

Liszt

Tojás

Trappista sajt

Bacon

Energia

370 kcal

143 kcal

341 kcal

486 kcal

Fehérje

12,3 g

12,6 g

25 g

16,8 g

Zsír

1,3 g

9,5 g

26 g

46,5 g

Szénhidrát

76,3 g

1,8 g

1,8 g

0

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek