Sajtkrémmel töltött csirkemell - Egészségséf

Sajtkrémmel töltött csirkemell - Egészségséf

A sajttal, sonkával töltött csirkemellet általában étteremben esszük, mert félünk hozzányúlni. Én is jártam már úgy, hogy kifolyt a töltelék. Vannak azonban pici trükkök, amik megakadályozhatják ezt, így otthon is elkészíthetjük gyermekeink kedvencét, sőt egy kicsit izgalmasabbá is tehetjük.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • fejenként ½ csirkemell
  • fokhagymás krémsajt
  • reszelt trappista sajt
  • snidling
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • tálaláshoz saláta
Sajtkrémmel töltött csirkemell - Egészségséf

A krémsajtot összekeverjük a reszelt sajttal és az apróra vágott snidlinggel. Akkor jó, ha jó tömény, sűrű masszát kapunk. A csirkemelleket a vastagabb részénél kezdve, egy vékonyabb, éles késsel szúrjuk fel, úgy, mint amikor a karajt akarjuk megtölteni. Itt viszont ügyeljünk rá, hogy az oldalai semmiképpen se lyukadjanak ki, és a végét se szúrjuk át. Az ujjunkkal mélyíthetjük ezt a lyukat. Ebbe tudjuk beletölteni a sajtkrémet. A felső, nyitott részét tűzzük össze egy fogvájóval, majd duplán panírozzuk ki. Forró olajban süssük ki, majd tálalás előtt vegyük ki a fogvájót (vagy hústűt) és tegyük salátaágyra.

Tipp! Ha nagyobb adagot készítünk, akkor akár üssünk bele egy tojást, illetve sűríthetjük bármilyen sonkával is.

Jó tudni! A panír eléggé meg tudja szívni magát olajjal. Ezért én mindig azt csinálom, hogy amikor kiveszem az olajgól, kéztörlő papírra teszem, majd amikor itt kicsit már lecsöpögött, tálalásig egy új papírra teszem át, hogy a maradék olajat is leszívja. Így szénhidrátot és kalóriát spórolhatnunk, főleg, ha ellensúlyozásként salátát kínálunk hozzá. Lisztből és zsemlemorzsából használhatunk szénhidrát csökkentett változatot is.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL

Tápérték (100 g):

 

Csirkemell

Krémsajt

Trappista sajt

Energia

114 kcal

342 kcal

341 kcal

Fehérje

21,2 g

5,9 g

25 g

Zsír

2,6 g

34,2 g

26 g

Szénhidrát

0

4,1 g

1,8 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek