Rokfortos-szőlős zöldsaláta - Egészségséf
Abban a szerencsés időszakban vagyunk, amikor zöldség és gyümölcs is van bőven a piacon. Használjuk ki az alkalmat, és készítsünk belőle salátát. Télen már szűkebbek lesznek a lehetőségeink.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 jégsaláta mosva, szeletelve
- 10 dkg rokfort vagy más, tetszés szerinti sajt
- szőlő (legalább egy maréknyi)
A jégsalátát tegyük bele egy nagyobb tálba. Ha túl sok, akkor több sajtot is használhatunk, vagy több fajtát. A salátát szórjuk meg a szőlővel. Érdemes nagyobb szeműt választani az édesebb fajtából. Végül szórjuk meg sajttal, és óvatosan keverjük meg, hogy az ízek összeérjenek. Az édes szőlő és a sajt nagyon jó ízt adnak egymásnak. Főételnek vagy előételnek egyaránt tálalhatjuk.
Tipp! Használjuk kedvenc sajtunkat, de ha lehet, markánsabb ízű legyen. Szőlőből pedig, ha lehet, akkor színesebbet, ma már rengeteg fajta kapható.
Jó tudni! A vörös szőlő magas antioxidáns hatású, ezért ha mindenképpen az egészséges táplálék lebeg a szemünk előtt, akkor inkább azt válasszuk.
Tápérték: (100 g)
|
Jégsaláta |
Rokfort sajt |
Szőlő |
Energia |
10 kcal |
369 kcal |
69 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
21,5 g |
0,7 g |
Zsír |
0,1 g |
30,6 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
2,g |