Rokfortos-szőlős zöldsaláta - Egészségséf

Rokfortos-szőlős zöldsaláta - Egészségséf

Abban a szerencsés időszakban vagyunk, amikor zöldség és gyümölcs is van bőven a piacon. Használjuk ki az alkalmat, és készítsünk belőle salátát. Télen már szűkebbek lesznek a lehetőségeink.

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 jégsaláta mosva, szeletelve
  • 10 dkg rokfort vagy más, tetszés szerinti sajt
  • szőlő (legalább egy maréknyi)

A jégsalátát tegyük bele egy nagyobb tálba. Ha túl sok, akkor több sajtot is használhatunk, vagy több fajtát. A salátát szórjuk meg a szőlővel. Érdemes nagyobb szeműt választani az édesebb fajtából. Végül szórjuk meg sajttal, és óvatosan keverjük meg, hogy az ízek összeérjenek. Az édes szőlő és a sajt nagyon jó ízt adnak egymásnak. Főételnek vagy előételnek egyaránt tálalhatjuk.

Rokfortos-szőlős zöldsaláta - Egészségséf

Tipp! Használjuk kedvenc sajtunkat, de ha lehet, markánsabb ízű legyen. Szőlőből pedig, ha lehet, akkor színesebbet, ma már rengeteg fajta kapható.

Jó tudni! A vörös szőlő magas antioxidáns hatású, ezért ha mindenképpen az egészséges táplálék lebeg a szemünk előtt, akkor inkább azt válasszuk.

Tápérték: (100 g)

 

Jégsaláta

Rokfort sajt

Szőlő

Energia

10 kcal

369 kcal

69 kcal

Fehérje

0,6 g

21,5 g

0,7 g

Zsír

0,1 g

30,6 g

0,1 g

Szénhidrát

2,1 g

2,g

18,1 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek