Rizs: fogyasztó, gyógyító csodaszer

Rizs: fogyasztó, gyógyító csodaszer

Hogyan működik a rizs diéta? Egy szénhidrátban gazdag étel, ami mégis a diétás étrend alapja lehet.

A diéta, ami a véletlen műve

A rizs súlycsökkentő hatását már 1939-ben felfedezte egy kutató a szerencsés véletlennek köszönhetően. Walter Kempner a nők magas vérnyomása ellen dolgozott ki terápiás étrendet, melynek magját a rizs adta.

Rizs: fogyasztó, gyógyító csodaszer

A hölgyek, akik szigorúan követték utasításait, a kezelés kellemes mellékhatásaként folyamatosan adták le a felesleges kilóikat. Végül, az eredmény láttán a kutató a rizs fogyasztó hatást is vizsgálni kezdte.

Fogyaszt és gyógyít!

A rizsben gazdag étrend pozitív egészségügyi hatással bír. Többek között csökkenti a magas vérnyomást, kezelhetővé teszi a cukorbetegséget, valamint a szívrendellenességeket is. A rizsfogyasztó fogyókúra eredménye a csökkenő nátrium bevitel, a D-vitamin emelkedése, és a káliumszint növekedése.

Változatos fogás

Előétel, főétel és desszert. A rizs alapú diéta előnye, hogy rendkívül változatos fogások állíthatóak össze, így nem válik egyhangúvá a kúra. Arra természetesen ügyelnünk kell, hogy a rizs készítése közben csak a feltétlenül szükséges olajat használjuk, és mérsékelten adjunk hozzá sót, vagy teljesen mellőzük azt az étel főzése során.

Hogyan működik?

Nem kell aggódni, hiszen a menü nem csak rizsből áll. A diéta legfontosabb része, hogy csupán teljes kiőrlésű gabonát, zsírmentes tejtermékeket, illetve elsősorban olívaolajat használjunk az ételek elkészítéséhez. A fogyasztó köretet pedig ehetjük tenger gyümölcseivel, esetleg sovány húsokkal és párolt zöldséggel.

Miért hatásos?

A rizs elemi ereje, hogy a nátriumszint mérséklésével rábírja a szervezetet, hogy adja le a feleslegesen tárolt vízmennyiséget, kimosva ezzel a salakanyagot. Ennek hatására a szervezet felélénkül, mozgékonyabbá és energikusabbá téve a diétázót.

Rizs: fogyasztó, gyógyító csodaszer

A rizsként bevitt szénhidrát segítségével pedig, könnyedén leküzdhető a más diétánál gyakran jelentkező fáradtság. Emellett a barna rizs még inkább fokozza a szervezet rosttartalmát, amely a megfelelő emésztés alapja, és egyben a vitalitás forrása.

Megér egy próbát!

Ellenben a legtöbb diétával, a rizses étrend betartása nem fog nagy gondot jelenteni, változatos elkészítési lehetőségeinek köszönhetően. Egy próbát mindenképpen megér, hiszen ha megunjuk, csak egyszerűen felhagyunk fogyasztásával!

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek