Ritmus és dallam – Címlaphölgyeink ifjúságának titka

Ritmus és dallam – Címlaphölgyeink ifjúságának titka

Sok szép és energikus hölgyet ismerhettünk meg Címlaphölgy kampányunk kapcsán, akiket most önöknek is szeretnénk bemutatni. Ismerkedjenek meg tehát most azzal a három hölggyel, akik szerint az ifjúság és az egészség forrása a zene. És ha fotóikra nézünk, ezt el is hisszük nekik.

dr. Kabódi Ildikó (62)

„Amióta az eszemet tudom, énekelek. Nem tudok meglenni nélküle, olyan ez nekem, mint a levegő. Már a zenei általános iskolában is kiemeltek a kórusból, sőt egyszer olyan nagy megtiszteltetésben volt részem, hogy a Zeneakadémián szólózhattam Kodály Zoltán előtt, aki miután meghallgatta az előadásunkat az énekkarral, felállt és meghajolt előttem. Aztán az élet máshova „állított”, anyukám nem akarta, hogy operaénkesnő legyek, inkább polgári foglalkozást választott nekem, így lettem jogász. Harminc évig nem volt alkalmam énekelni, de mindig is tudtam, hogy megy ez nekem, csak mint egy használaton kívüli kardra a rozsda, úgy rakódott rá az idő pora a hangomra. Hat évvel ezelőtt kezdtem el ismét énekelni, lekapartuk azt a fránya rozsdát, és most amatőr kórusokban énekelek Budapesten és Bécsben. A férjem szeretné, ha kicsit több időt töltenék a közös ügyvédi irodánkban, néha bele is vetem magam a munkába, mert hiányzik, de közben mindig rájövök, hogy nekem most már énekelnem kell.”

Ritmus és dallam – Címlaphölgyeink ifjúságának titka

Bárdos Olga (60)

„Nyolc évig zongoráztam, gyermekkorom óta táncolok. Fiatalon standard latin táncokat tanultam, aztán amikor főállású anyuka lettem, nem jutott időm efféle dolgokra. Súlyos betegség után hét évvel ezelőtt kezdtem el újra intenzíven táncolni. Most rendszeresen járok egy senior tánccsoportba, akikkel időnként fellépünk, emllett hastáncolok is. A hastánc olyan izomcsoportokat mozgat meg, amiknek a létezéséről nem is tudtam! Felnőtt fejjel volt alkalmam belekóstolni a belettba is, és mivel a lányaim is táncolnak, ezért néha-néha eljutok egy salsa vagy tangó klubba. Nekem a tánc fiatalságot, egészséget, edzettséget, társaságot és rengeteg örömöt ad. Azt hiszem, mindenkinek kellene egy ilyen hobbi! A tánccsoportban van egy 80 éves hölgy is. Látniuk kéne őt!”

Ritmus és dallam – Címlaphölgyeink ifjúságának titka

Szécsi Anna (61)

„Mindig szerettem énekelni, valószínűleg édesanyámtól örököltem ezt a vonzalmat: ő is kedvelte a magyar nótákat, szeretett dalolni. Ifjú egri gimnazistaként beneveztem a tehetségkutató versenyre, de ahhoz túl keveset foglalkoztam a hangommal, hogy nagyobb sikereket érjek el. Érdekes, hogy csak édesanyám halála után kerültem igazán közel a zenéhez és másik hobbijához, a fotózáshoz is - mintha ő vezérelte volna így a dolgokat a túlvilágról. Tíz éve költöztem Újpestre, és a házunkban lakik egy zenész család, akik rendszeresen zenélnek a helyi HAKME Egyesület Nóta Klubjában. Mindig hívtak engem meg a páromat, hogy nézzük meg őket, de sose volt rá időnk. Aztán tavaly tavasszal lenéztünk, és ott ragadtunk: azt mondták, hogy nekem ott a helyem! Azóta szinte havonta van fellépésünk.”

Ritmus és dallam – Címlaphölgyeink ifjúságának titka

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek