Ricottával töltött gombafejek - Egészségséf

Ricottával töltött gombafejek - Egészségséf

Nagyon szeretem a gombát, szinte minden formájában szoktam készíteni. Természetesen a kedvenc a rántott laska gomba, de a töltött gomba is mindig elfogy. Nézzünk egy egyszerű, de annál finomabb receptet!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 10 db nagyobb, tölteni való gomba
  • 25 dkg Ricotta
  • bors
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • friss bazsalikom aprítva
  • sajt (parmezán, vagy bármilyen más reszelhető)

Ricottával töltött gombafejek - Egészségséf

A gombafejeket megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk. Kivesszük a szárát is. A Ricottát összekeverjük frissen őrölt borssal, a hagymával, fokhagymával, és a bazsalikommal. Megtöltjük a gombafejeket és megszórjuk a tetejét sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Tipp! A gombaszárakat megtisztítva eltehetjük a fagyasztóba, gombás húshoz, agy akár egy húslevesbe, gombakrémlevesbe, gombamártásba felhasználhatjuk.

Jó tudni! Ezt az ételt diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, akár este is. A mediterrán ízek miatt én parmezánnal szórnám meg, de ha valaki ezt nem szereti, akkor bármilyen más sajtot lehet használni.

Még több recept az új évben is!

Tápérték (100 g)

 

Csiperkegomba

Ricotta sajt

Parmezán sajt

Energia

39 kcal

174 kcal

392 kcal

Fehérje

5,9 g

11,3 g

35,8 g

Zsír

0,2 g

13 g

25,8 g

Szénhidrát

3,3 g

3 g

3,2 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek