Répatorta - Egészségséfünk receptje

Répatorta - Egészségséfünk receptje

A bögrés sütiknek rengeteg ismert változata van, szinte lehetetlen elrontani. Ezért is szeretem őket. Másrészről az alapot ismerve, szinte bármivel készíthetjük, így „süti tárházunk” kimeríthetetlen lesz. Megnézzük, mi van otthon, és annak megfelelően készítjük el. A répa torta önmagában is nagyon finom, főzött vanília krémmel még izgalmasabbá tehetjük.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 púpozott bögre liszt
  • ¾ bögre barna cukor
  • ½ bögre étolaj
  • 2 bögre sárgarépa apróra reszelve
  • 1 bögre alma reszelve
  • 3 egész tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj

Répatorta - Egészségséfünk receptje

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a fahéjjal. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, étolajat, répát, almát. Kivajazott, lisztezett formában 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 35 perc után tűvel megnézhetjük, hogy jó-e már.

Tipp! Cukormázat vagy porcukrot is tehetünk a tetejére, de vaníliás főzött krémmel is megtölthetjük. Minden variációban nagyon finom. Ha van kedvünk muffin formában is süthetjük. Ha túl sűrű a tészta, keverjünk hozzá kis tejfölt vagy joghurtot.

Jó tudni! A lisztet keverhetjük szénhidrát csökkentett liszttel, a cukrot nyírfacukorral. Így a diétázók, cukorbetegek is fogyaszthatják, természetesen csak mértékkel.

Még több finom recept egészségséfünktől!

Tápérték (100 g):

 

Liszt

Tojás

Sárgarépa

Barna cukor

Alma

Étolaj

Energia

370 kcal

143 kcal

41 kcal

377 kcal

52 kcal

902 kcal

Fehérje

12,3 g

12,6 g

0,9 g

0 g

0,2 g

0 g

Zsír

1,3 g

9,5 g

0,2 g

0 g

0,1 g

100 g

Szénhidrát

76,3 g

1,8 g

9,5 g

97 g

13,8 g

0 g

 


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek