Reform fasírt a régi ízzel - Egészségséfünk receptje
A család a fasírtot nagyon szereti, akár főzelék mellé, akár önmagában nassolni vagy salátával. A hagyományos fasírtba azonban fehérlisztből készült zsemlét szoktunk tenni, hagyományos zsemlemorzsában forgatjuk meg, bő olajban sütjük a pogácsákat. Most egy light verziót szeretnék bemutatni, ami azért jó, mert ha megkóstoljuk, a különbséget nem lehet érezni.
Elkészítési idő: kb 60 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg darált pulykamell
- ½ vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 bögre nagy szemű zabpehely
- szénhidrát csökkentett zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Első lépésként a zabpelyhet beletesszük egy tálba, vízforralóban vizet forralunk, és leforrázzuk. Lepje el a víz, a víz hőfoka segít a puhulásban, ha túl sokat öntöttünk rá, akkor sincs baj, ki lehet nyomkodni.
Egy másik tálba összekeverjük a húst, tojást, hagymát, fokhagymát, fűszereket (a fenti ajánlás, mindenki azt tesz bele, amit szokott és szeret), majd amikor a zabpehely langyosra hűlt, hozzákeverjük. Akkor lesz igazán diétás, ha egyben sütjük, ebben az esetben egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, megszórjuk a zsemlemorzsával, beletesszük a fasírtot, pici vizet öntünk rá, vékonyan megolajozzuk a tetejét, és ismét megszórjuk zsemlemorzsával.
Tipp: Süthetjük pogácsának/golyónak is, ilyenkor a golyókat forgassuk meg a zsemlemorzsában és a forró olajban süssük meg. Legalább 2x cseréljünk alatta papír kéztörlőt, az felszívja az olajat. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Jó tudni: A zabpehely csökkenti a koleszterinszintet, segít megelőzni a szívbetegségeket. Az oldható rosttartalom lassítja az emésztést, stabilizálja a vércukor szintet. Ezért sportolók, cukorbetegek számára különösen ajánlott.
Tápérték: (100 g)
|
Pulykamell |
Zabpehely |
Energia |
111 kcal |
344 kcal |
Fehérje |
24,6 g |
10,2 g |
Zsír |
0,6 g |
0,9 g |
Szénhidrát |
0 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

