Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje

Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje

Ez a cikk több mint 200 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még tart az eperszezon, használjuk ki, és készítsünk belőle minél változatosabb ételeket. Már egy hideg eperleves receptjét megosztottuk, most jöjjön egy rebarbarás változat.

A hideg eperleves receptje.

Elkészítési idő: kb. 20 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • 75 dkg eper
  • 25 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter viz
  • 2 csomag vaníliás cukor

Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje

A rebarbarát megtisztítjuk, krumpli hámozóval a fás héját lehúzzuk. Ezután feldaraboljuk. A vizet és a cukrot felforraljuk a vaníliás cukorra, beletesszük a rebarbarát és kb. 15 perc alatt megfőzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk és leszedjük a zöld szárát. Ezt is turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Ha a rebarbara kihűlt, hozzáadjuk az eperpépet és jól összekeverjük. Hűtsük le. Eperdarabokkal, esetleg mentalevéllel tálaljuk.

Tipp! Ha igazán jó vanília ízt szeretnénk, akkor egy rudat vágjunk ketté, kaparjuk ki a belsejét és ezzel főzzük össze.

Jó tudni! Cukor helyett használhatunk nyírfacukrot, vagy bármilyen más édesítőszert. Ezt a változatot a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

 

Tápérték (100 g)

 

Eper

Nyírfacukor

Rebarbara

Energia

32 kcal

240 kcal

21 kcal

Fehérje

0,6 g

0 g

0,9 g

Szénhidrát

7,6 g

99,8 g

0,2 g

Zsír

0,3 g

0 g

4,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek