Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje
Még tart az eperszezon, használjuk ki, és készítsünk belőle minél változatosabb ételeket. Már egy hideg eperleves receptjét megosztottuk, most jöjjön egy rebarbarás változat.
Elkészítési idő: kb. 20 perc + hűtés
Hozzávalók:
- 75 dkg eper
- 25 dkg rebarbara
- 15 dkg cukor
- 1 liter viz
- 2 csomag vaníliás cukor
A rebarbarát megtisztítjuk, krumpli hámozóval a fás héját lehúzzuk. Ezután feldaraboljuk. A vizet és a cukrot felforraljuk a vaníliás cukorra, beletesszük a rebarbarát és kb. 15 perc alatt megfőzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk és leszedjük a zöld szárát. Ezt is turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Ha a rebarbara kihűlt, hozzáadjuk az eperpépet és jól összekeverjük. Hűtsük le. Eperdarabokkal, esetleg mentalevéllel tálaljuk.
Tipp! Ha igazán jó vanília ízt szeretnénk, akkor egy rudat vágjunk ketté, kaparjuk ki a belsejét és ezzel főzzük össze.
Jó tudni! Cukor helyett használhatunk nyírfacukrot, vagy bármilyen más édesítőszert. Ezt a változatot a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Tápérték (100 g)
|
Eper |
Nyírfacukor |
Rebarbara |
Energia |
32 kcal |
240 kcal |
21 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
0 g |
0,9 g |
Szénhidrát |
7,6 g |
99,8 g |
0,2 g |
Zsír |
0,3 g |
0 g |
4,5 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

