Ráncaid elárulják személyiségedet?

Ráncaid elárulják személyiségedet?

Az alapvető érzelmek kifejezéséhez minden ember ugyanolyan arckifejezéseket használ, ezért a bőr ráncolódásaiból sok minden megállapítható az illetőről.

A száj környékén rugalmas a bőr, ezért az itteni mély ráncok erős behatásra utalnak. Az orrcimpák, illetve a száj mellől induló barázdák erős belső feszültségről, levezetetlen lelki problémákról tanúskodnak. A közvetlenül az ajkak mellett található nagyon apró ráncok túlzott szigorúságra utalnak, mert az illető sokszor összeszorítja az ajkait. A száj melletti megereszkedett bőr utalhat akár pesszimista életfelfogásra is: a száj általában lefelé görbül.

A homlok ráncai

A homlokon levő vízszintes vonalak kíváncsi, érdeklődő természetről árulkodnak. Az ilyen ember folyton magasba szaladó szemöldöke elmélyíti a vízszintes ráncokat.

A függőleges ráncok azt bizonyítják, hogy tulajdonosuk gyakran és erősen koncentrál, akár a monitorra, akár egy könyvre, vagyis lelkiismeretes, alapos emberről van szó.

A szem körüli ráncok

Szemünkkel fejezzük ki a haragot: nem véletlenül mondják, hogy valakinek villámlik a szeme, hiszen a szemvillanás az összehúzott szemeket jelenti. A szem alatti szarkalábak szintén lehetnek a haragos tekintet maradandó nyomai, és ez esetben rosszindulatra utalhatnak, de lehetnek az életöröm jelei – ezért nevezik őket nevetőráncoknak is.

Forrás:elixironline.hu

Kapcsolódó írások