Pizza csigák mártogatóssal - Egészségséfünk receptje
Sokan nem is gondolnánk, hogy a pizza tészta mennyire sokoldalú, mennyi minden készíthető belőle. Egyszer már megadtam a „csodareceptemet”, ennek a mostani pizzának is ez az alapja. A különbség, hogy ezt majd egy fokhagymás-tejfölös alappal kell megkenni. Főételnek, előételnek, vagy akár borkorcsolyának is kiváló.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Hozzávalók:
- 15 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1,25 dl meleg víz
- 30 dkg liszt
- ½ teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregano
- 1 teáskanál bazsalikom
- sonka
- sajt
- 2 doboz tejföl
- 2 x 3 gerezd fokhagyma
Az élesztőt a cukrot és a vizet összekeverem, megfuttatom. A lisztet a sót a fűszereket összekeverem, hozzáadom az olajat és az élesztőt. 45 percig kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem, közepes vastagságú, téglalap alakúra nyújtom. Az egyik doboz tejfölbe beleteszem a 3 gerezd zúzott fokhagymát, ezzel megkenem a két pizzalapot. ráteszem a sonkát, sajtot, összetekerem, kb. 2 ujjnyi vastagságúra vágom és sütőpapírra teszem, így kerül be s sütőbe. Aranybarnára sütöm. A másik doboz tejfölbe belekeverem a másik 3 gerezd zúzott fokhagymát. Ez lesz hozzá a mártogatós.
Tipp! Lehet fele-fele arányban csinálni a hagyományos pizza szósszal is.
Jó tudni! Ha valakinek figyelnie kell a szénhidrát bevitelre, akkor a lisztet keverheti szénhidrát csökkentett liszttel is. De ebben az esetben is mértékkel fogyasszuk!
Tápérték: (100 g)
|
Élesztő |
Kristálycukor |
Liszt |
Olíva olaj |
Tejföl 12 %-os |
Gépsonka |
Energia |
396 kcal |
390 kcal |
370 kcal |
902 kcal |
132 kcal |
157 kcal |
Fehérje |
44 g |
0 g |
12,3 g |
0 g |
3 g |
22,6 g |
Zsír |
6 g |
0 g |
1,3 g |
100 g |
12 g |
7,1 g |
Szénhidrát |
42 g |
99,9 g |
76,3 g |
0 g |
3,4 g |
0,4 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

