Piros orr

A piros orr igazán csak a bohócnak áll jól! Leszögezhetjük: a megfázás egy kifejezetten szépségellenes betegség. Levert hangulatunkban amúgy sem tudnánk szépnek látni magunkat, de a tükörbôl visszatekintő arcunk egyértelműen megerősít bennünket abban: jobb, ha ki sem dugjuk az orrunkat (azt a nagy pirosat) az utcára.

Regeneráló praktikák hölgyek figyelmébe

Az ötlet kiváló, de eszünkbe ne jusson szakadt göncökben, önsajnálattal telt arckifejezéssel járkálni a lakásban. Ehelyett gondoljuk át: annyi idôt, mint a néhány napos kúra alatt, szinte soha nem tudunk magunkra fordítani! Íme néhány tipp az intenzív lélek- és testregeneráló szépségkúrára.

  • Borogassuk a gyulladt, bedagadt szemeinket kamillás tejjel: 2,5 deci felforralt tejet egy evôkanál kamillavirágra öntünk, rövid állás után leszűrjük, két vattakorongot átitatunk a folyadékkal.
  • Törölközôvel letakart fejjel a kamillás gôz fölé hajolva nemcsak a légutainkkal, hanem arcbôrünkkel is jót teszünk, alaposan kitisztíthatjuk pórusainkat! Ezt követôen gyógynövénytartalmú hidratálókrémmel jól masszírozzuk át az arcot!
  • Piros orrunk irritált bôrének megnyugtatására a szôlôzsír vagy a zsíros hidratálókrém egyaránt kiválóan alkalmas.
  • Csöppentsünk a vízbe illóolajat, s halk háttérzene és gyertyafény mellett relaxáljunk a fürdôkádban.
  • Felejtsük el a hagyományosan megcsomózott torokkendôt, próbáljunk ki új kötési technikákat, válasszunk meleg színeket, amelyek jót tesznek hangulatunknak!
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek