Piros Ildikó: „Nem torzulhat el az a kép, amit megismert a közönség”

Piros Ildikó: „Nem torzulhat el az a kép, amit megismert a közönség”

A Patika Tükör címlaphölgyet keres, de nem akármilyet! 60 év feletti hölgyek jelentkezését várjuk. Ennek kapcsán gyönyörű magyar hölgyeket, a kortalan szépség nagyköveteit kérdezzük a szépségről, egészségről. Ezúttal Piros Ildikót.

Egészségtükör: Van valamilyen titka, amitől még mindig ilyen jól néz ki?

Piros Ildikó: A szakmám látszik rajtam. Nekünk, színészeknek gyönyörű hivatásunk van, ami ráadásul karban tartja az agyunkat. Szokták is kérdezni tőlem kedves ismerősök, hogy hogyan tudok megjegyezni ilyen sok szöveget?

Piros Ildikó: „Nem torzulhat el az a kép, amit megismert a közönség”

A másik nagyon fontos dolog a szív. Az emberszeretet. Én nem csak a saját gyerekeimet és unokáimat szeretem, ha mindenki másét is. Ezt a családomtól örököltem, ők is mind emberekkel foglalkoztak a szakmájukban is, és azon kívül is szoros kapcsolatban voltak az emberrel. Ma mindenki a gépekkel van kapcsolatban, pedig egy jó beszélgetés mindennél többet jelent! Engem az is megfiatalít, amikor a gyerekeimmel beszélgetek, hiszen közben a partnerükké fiatalodom. Ez pláne igaz, amikor az unokáinkkal vagyunk! A férjemmel (Huszti Péterrel) sokkal jobban kimerülünk ilyenkor, mint a legnehezebb szerepeink eljátszásakor.

A harmadik dolog, ami miatt próbálom magam formában tartani, az a felelősség. Amikor arra vállalkoztam, hogy színésznő leszek, felelősséget vállaltam. Nem torzulhat el az a kép, amit anno megismert a közönség. Nekem rengeteget jelent, amikor ma is odajönnek hozzám, megfogják a kezemet, és azt mondják, hogy művésznő, még emlékszem, amikor huszonévesen láttam abban a darabban. És ez nem hiúsági kérdés, hanem felelősség.

E.T.: Mit gondol a ráncokról?

P.I.: Utálom őket. (nevet) De nem szabadulnék meg tőlük semmi pénzért. Egy ilyen korú nő rendkívül furán fest ráncok nélkül.

E.T.: Mit gondol a szépészeti műtétekről?

P.I: Ismerem az arcom minden egyes ráncát, és színésznőként érzem, tudom, hogy mi a külső jele annak, amit belül érzek. Az arcom a kellékem. Bármilyen szépészeti műtét olyannyira felborítaná ezt, hogy nem tudnék játszani. Arról nem is beszélve, hogy szerintem sokkal öregebbnek néznek ki azok, akik plasztikáztatnak.

Én amúgy semmilyen mű dolgot nem szeretek magamon, máson viszont előfordul, hogy tetszik. Például tetszenek a vörös műkörmök máson, de magamra csak egy-egy szerep kedvéért rakom fel.

E.T.: Sok nő nem érzi magát nőnek, pláne nem szép nőnek 60 felett. Mit tanácsolna nekik?

P.I.: Kicsit tenni is kell azért, hogy szépnek érezzük magunkat. Amíg reggel fő a kávé, addig lábszépségversenyt rendezek, azaz gyorsan megcsinálok legalább 50 vádlierősítő gyakorlatot. Az unokáimmal rendszeresen négykézláb mászom, hiszen le kell hozzájuk ereszkedni, hogy ne érezzék a szintkülönbséget. De ezen kívül is négykézlábra vágom magam egy kis torna kedvéért.

Ugyanakkor meg én sosem foglalkoztam azzal, hogy nőnek érzem magam vagy sem – olyan vagyok, amilyen. Emlékszem a 83 éves Tolnay Klárira, akinek a csupa ráncos arcára még adhattam egy puszit. Az előadás végén azt mondta: „még mindig élek, és még mindig nő vagyok”. És tényleg az volt. Tetőtől-talpig.

Névjegy

Név: Piros Ildikó
Foglalkozás: színésznő
Születési év: 1947

Piros Ildikó: „Nem torzulhat el az a kép, amit megismert a közönség”

A „Címlaphölgy 60 felett” kampányról a Patika Tükörben olvashatnak. Kérje a lapot gyógyszerészétől!

A kampányról és a jelentkezés részleteiről ide kattintva tudhat meg többet!
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek