Pezsgőkrémes málna - Egészségséf
Nyári desszerteknek nagyon szeretem a poharas, krémes gyümölcsöket. Szerencsére nálunk ebben az időszakban rengeteg finomabbnál finomabb gyümölcs kapható, használjuk ki!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- ½ kg friss málna
- 2 dl pezsgő
- 6 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
A málnát mossuk meg, csöpögtessük le. Ezután tegyük üvegpoharakba, ha van, akkor akár koktélos poharat is választhatunk. Készítünk egy vízfürdőt, fontos, hogy a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön. Egy olyan tálat válasszunk, amit fölé tudunk majd rakni. Ebben kikeverjük a porcukrot a pezsgőt és a tojás sárgáját. A vízfürdőbe rakjuk a tálat és kb. 15 perc alatt robotgéppel sűrű krémmé keverjük. Ha kész, ráhalmozzuk a málnára. Mentalevéllel is díszíthetjük.
Tipp! Bármilyen gyümölcsre elkészíthetjük, rétegezhetjük is.
Jó tudni! Nyírfacukorból is kapható porcukor, cukorbetegek, diétázók azt is használhatják.
Tápérték (100 g)
|
Málna |
Pezsgő |
Tojássárgája |
Porcukor |
Energia |
52 kcal |
76 kcal |
322 kcal |
389 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
0,3 g |
15,9 g |
0 g |
Zsír |
0,6 g |
0 g |
26,5 g |
0 g |
Szénhidrát |
11,9 g |
1,4 g |
3,6 g |
99,7 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

