Pezsgőkrémes málna - Egészségséf

Pezsgőkrémes málna - Egészségséf

Nyári desszerteknek nagyon szeretem a poharas, krémes gyümölcsöket. Szerencsére nálunk ebben az időszakban rengeteg finomabbnál finomabb gyümölcs kapható, használjuk ki!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg friss málna
  • 2 dl pezsgő
  • 6 tojás sárgája
  • 3 evőkanál porcukor

Pezsgőkrémes málna - Egészségséf

A málnát mossuk meg, csöpögtessük le. Ezután tegyük üvegpoharakba, ha van, akkor akár koktélos poharat is választhatunk. Készítünk egy vízfürdőt, fontos, hogy a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön. Egy olyan tálat válasszunk, amit fölé tudunk majd rakni. Ebben kikeverjük a porcukrot a pezsgőt és a tojás sárgáját. A vízfürdőbe rakjuk a tálat és kb. 15 perc alatt robotgéppel sűrű krémmé keverjük. Ha kész, ráhalmozzuk a málnára. Mentalevéllel is díszíthetjük.

Tipp! Bármilyen gyümölcsre elkészíthetjük, rétegezhetjük is.

Jó tudni! Nyírfacukorból is kapható porcukor, cukorbetegek, diétázók azt is használhatják.

Tápérték (100 g)

 

Málna

Pezsgő

Tojássárgája

Porcukor

Energia

52 kcal

76 kcal

322 kcal

389 kcal

Fehérje

1,2 g

0,3 g

15,9 g

0 g

Zsír

0,6 g

0 g

26,5 g

0 g

Szénhidrát

11,9 g

1,4 g

3,6 g

99,7 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek