Parmezános cukkinichips - Egészségséf
Akár könnyű köretnek, akár egészséges rágcsálnivalónak is tökéletes a parmezánbundában sült cukkini.
Hozzávalók:
1-2 darab cukkini
2-3 evőkanál olívaolaj
5-6 dkg frissen reszelt parmezán
5-6 dkg zsemlemorzsa
só, bors
A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal. A parmezánt összkeverjük a zsemlemorzsával, egy zárható tetejű dobozba tesszük. A cukkiniszeletek több részletben belerakjuk, és összerázzuk, tulajdonképpen bepanírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepisre tesszük úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást. Megszórjuk sóval és borssal, majd a forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tejföllel vagy ketchuppal kínálhatjuk.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

