Paradicsomos padlizsánkrémleves - Egészségséf

Paradicsomos padlizsánkrémleves - Egészségséf

Mi nagyon kedveljük a mediterrán konyhát. Amellett, hogy nagyon finom, még egészséges is. Rengeteg zöldséget használnak fel, kedvelik az olíva olajat, ami mind hozzájárul egészséges táplálkozásunkhoz. Nézzünk egy levest, ami nem mindennapi, grillen kell előkészíteni.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 2 dl alaplé
  • 3-4 db padlizsán
  • 3-4 piros kaliforniai paprika
  • 1 doboz egész, hámozott paradicsom (konzerv)
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • olíva olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 5-6 levél friss bazsalikom aprítva

Paradicsomos padlizsánkrémleves - Egészségséf

Első lépésként grillen süssük addig a paprikát és a padlizsánt, amíg fekete nem lesz a héja. A padlizsánnak kicsit több idő kell. Ha ezzel megvagyunk, egy fakéssel a padlizsán belsejét lekapargatjuk a fekete héjról. A paprika magházát kiszedjük, illetve e héját is eltávolítjuk. Az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, pépesítjük botturmix segítségével, majd felöntjük az alap lével. Kis lángon 10 percig főzzük. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük.

Tipp! Ha nem tudunk grillezni, akkor a sütőben grill fokozaton is megsüthető, vagy akár tapadásmentes edényben. A grilltől kicsit füstösebb lesz az íze. Paradicsomból használjunk frisset, viszont, ha kevés az időnk, akkor a konzerv praktikusabb.

Jó tudni! A padlizsánhoz csak fakéssel lehet hozzányúlni. Ez már szinte minden háztartási boltban vagy piacon beszerezhető.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Padlizsán

Paprika

Paradicsom

Fokhagyma

Energia

24 kcal

27 kcal

18 kcal

149 kcal

Fehérje

1 g

1 g

0,8 g

6,3 g

Zsír

0,1 g

0,2 g

0,2 g

0,5 g

Szénhidrát

5,7 g

6,3 g

3,8 g

33 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek