Paradicsomos gombóc olaszosan - Egészségséf
Olyan egyszerű, mint fasírtot csinálni, csak kap egy jó olaszos nyakon öntést, amitől isteni szaftos lesz a húsgolyónk.Tészta körettel vagy hamburgerzsemlével a legjobb.
- 0.5 kg darált marhahús
- 0.5 kg darált disznóhús
- 1 csésze reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 kis marék friss bazsalikom
- 1 evőkanál oregano
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál darált pirospaprika
- 2 nagy tojás
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 lilahagyma
- 1.5 liter paradicsomszósz
- 30 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban keverjük össze a húsokat, a parmezánt, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, bazsalikomot, sót, borsot, paprikát, tojást.
2. Hevítsük fel az olivaolajat egy serpenyőben. Közben formázzunk nagyobb gombócokat a húsos masszából, és helyezzük a forró olajba. 2-3 percenként fordítgassuk át újabb oldalára, addig süssük, amíg mindenhol aranybarna nem lesz.
3. Amikor kivettük a húsgolyókat, a finomra vágott hagymát helyezzük a még forró olajba, és pirítsuk kissé barnára. Ezután helyezzük vissza a gombócokat a serpenyőbe. Ízesítsük be a paradicsomszószunkat ízlés szerint (ha nem eleve ízesített), és öntsük rá a gombócokra. Hagyjuk felforrni, vegyük kicsire a lángot, és főzzük még 20 percig a gombócokat a szószban.
4. Amíg a gombócok főnek, melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
5. Szeleteljük fel a mozzarellát, és fedjük be vele a gombócokat. Helyezzük az egészet a sütőbe 5 percre , amíg a sajt meglágyul a tetején.
6. Tálalás előtt megszőrhatjuk még bazsalikommal. Tésztára szedjük vagy hamburgerzsemlébe, és így tálaljuk.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

