Padlizsános, sült paprikás saláta - Egészségséf
Mivel itt a grillezés időszaka, egy olyan egyszerű, gyors, és finom salátát szeretnék mutatni, amely mindenki kedvence lesz, aki szereti a grill ételeket. A füstős íz, melyet csak a grillezés ad meg, semmihez sem hasonlítható. Ehhez nagyon jól fog illeni egy fokhagymás, joghurtos öntet.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán mosva
- 2-3 db kaliforniai paprika mosva, ha lehet, különböző színűek
- só, bors, olíva olaj
- 1 doboz joghurt
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- só, frissen őrölt bors
A padlizsánt ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk, a paprikákat hosszában 2 ujjnyi csíkokra. megkenjük olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk. A grillen puhára, egyben kicsit barnásra sütjük, ügyeljünk, hogy ne égjen meg. Amíg ez készül, összekeverjük a joghurtot a fokhagymával. Ha a zöldségek megsültek egy tálba tesszük, ha szükséges még fűszerezzük, egy kis olíva olajat is adhatunk még hozzá, ráöntjük a joghurtos öntetet és óvatosan összeforgatjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tipp! Ha nincs éppen grillezős idő, akkor is el tudjuk készíteni, a sütőbe tegyünk sütőpapírt, arra helyezzük a beolajozott zöldségeket, süssük arany-barnára.
Jó tudni! Ezt az ételt laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Ebben az esetben azonban ügyeljünk arra, hogy a joghurt laktózmentes legyen. Ma már szinte mindent be lehet szerezni ebben a változatban is.
Tápérték: 100 g
|
Padlizsán |
Kaliforniai paprika |
joghurt |
olíva |
Energia |
24 kcal |
24 kcal |
57 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
1,0 g |
0,85 g |
3,0 g |
0 g |
Zsír |
0,1 g |
0,2 g |
3,0 g |
100 g |
Szénhidrát |
4,6 g |
4,7 g |
0 g |