Padlizsános, sült paprikás saláta - Egészségséf

Padlizsános, sült paprikás saláta - Egészségséf

Mivel itt a grillezés időszaka, egy olyan egyszerű, gyors, és finom salátát szeretnék mutatni, amely mindenki kedvence lesz, aki szereti a grill ételeket. A füstős íz, melyet csak a grillezés ad meg, semmihez sem hasonlítható. Ehhez nagyon jól fog illeni egy fokhagymás, joghurtos öntet.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán mosva
  • 2-3 db kaliforniai paprika mosva, ha lehet, különböző színűek
  • só, bors, olíva olaj
  • 1 doboz joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, frissen őrölt bors

Padlizsános, sült paprikás saláta - Egészségséf

A padlizsánt ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk, a paprikákat hosszában 2 ujjnyi csíkokra. megkenjük olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk. A grillen puhára, egyben kicsit barnásra sütjük, ügyeljünk, hogy ne égjen meg. Amíg ez készül, összekeverjük a joghurtot a fokhagymával. Ha a zöldségek megsültek egy tálba tesszük, ha szükséges még fűszerezzük, egy kis olíva olajat is adhatunk még hozzá, ráöntjük a joghurtos öntetet és óvatosan összeforgatjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Tipp! Ha nincs éppen grillezős idő, akkor is el tudjuk készíteni, a sütőbe tegyünk sütőpapírt, arra helyezzük a beolajozott zöldségeket, süssük arany-barnára.

Jó tudni! Ezt az ételt laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Ebben az esetben azonban ügyeljünk arra, hogy a joghurt laktózmentes legyen. Ma már szinte mindent be lehet szerezni ebben a változatban is.

MÉG TÖBB RECEPT

Tápérték: 100 g

 

Padlizsán

Kaliforniai paprika

joghurt

olíva

Energia

24 kcal

24 kcal

57 kcal

902 kcal

Fehérje

1,0 g

0,85 g

3,0 g

0 g

Zsír

0,1 g

0,2 g

3,0 g

100 g

Szénhidrát

5,7 g

4,6 g

4,7 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek