Ötször annyi támogatás az államtól! De kiknek?

Ötször annyi támogatás az államtól! De kiknek?

Többszörösére nőhet az első gyermek születésekor járó anyasági támogatás összege – írja a Magyar Nemzet.

Erről Révész Máriusz, a demográfiai program kidolgozásáért felelős munkacsoport korábbi vezetője beszélt a lapnak. Szerinte a programnak több olyan eleme is van, amelyet a kormány nem vetett el, de forrásigényük miatt csak fokozatosan lehet bevezetni. A program még meg nem valósult egyik fontos eleme az anyasági támogatás összegének növelése, a jelenlegi 64 125 forintról 300 ezer forintra.

Ötször annyi támogatás az államtól! De kiknek?

A fideszes politikus a javaslatok közül megemlítette még a gyed rugalmasabbá tételét. Szerinte lehetővé kellene tenni, hogy akár 1,5 év alatt is felvehető legyen a teljes összeg, ha az édesanya ezt követően vissza tud menni dolgozni. Ugyancsak fontosnak nevezte a bölcsődefejlesztéseket és a munkahelyi családi napközik létrehozásának ösztönzését

A lakhatási megoldások orvoslására javasolták a szocpol és a használt lakások vásárlását támogató félszocpol bevezetését, illetve kiterjesztését.

A nemzetgazdasági tárcánál a lapnak elmondták, hogy tervezik az otthonteremtési támogatás kiterjesztését, a részletekről azonban a kormány döntése előtt nem kívántak beszámolni.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek